e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το Δημόσιο και τις κλαδικές συμβάσεις

Την Τρίτη η συνέντευξη Τύπου


Οι δύσκολες διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ με την κυβέρνηση συνεχίζονται με αποτέλεσμα να αναβληθεί για την Τρίτη η συνέντευξη Τύπου της τρόικας.


Νωρίς το απόγευμα θα γίνει νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών.

Με δεδομένο ότι το δημοσιονομικό σκέλος έχει «κλείσει» με το νέο προϋπολογισμό, αντικείμενο των συζητήσεων παραμένει η ταχεία προώθηση των αλλαγών σε δημόσιο τομέα και ΔΕΚΟ.

Για τις εξελίξεις στην οικονομία, ο υπουργός Γ.Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Στην ερώτηση του κ. Παπούλια αν έχουν «σκαλώσει» οι διαπραγματεύσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι υπάρχει μια σειρά από ζητήματα, τα οποία είναι δύσκολα και χρειάζονται διαπραγμάτευση.

«Κάθε φορά προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα» συνέχισε, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν έγιναν προσπάθειες να μην περικοπεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.


«Κάθε φορά κάνουμε μια διαπραγμάτευση η οποία είναι δύσκολη, από την οποία όμως βγαίνουμε, νομίζω, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και πάντα έχοντας στο μυαλό μας, βεβαίως, ότι στο τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης διακυβεύεται και η επόμενη δόση του δανείου.»




ta nea
Η εμπλοκή προέκυψε καθώς η τρόικα δεν συμφωνεί με τις μετατάξεις από τις ΔΕΚΟ στο Δημόσιο, τις οποίες θεωρεί ως προσλήψεις, ενώ διαφωνεί και με τις θέσεις της υπουργού Εργασίας, Λούκας Κατσέλη, για τις επιχειρησιακές συμβάσεις.