e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΥΠΟΙΚ: Συγκυριακή η υστέρηση των εσόδων

Μικρή και συγκυριακή χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών την υστέρηση στα έσοδα, ύψους 800 εκατ. ευρώ, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

Όπως επισημαίνουν, το κράτος αναμένει εισπράξεις από το ΕΤΑΚ του 2009, τον ΦΜΑΠ και τα φυσικά πρόσωπα, στην εκκαθάριση των οποίων σημειώνεται μια μικρή καθυστέρηση.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως τα διαρθρωτικά μέτρα είναι μπροστά μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι η κυβέρνηση προχωράει ολοταχώς στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό πακέτο (εν όψει και της ΔΕΘ , αφού πρώτα υπενθυμίζουν πως τα περιθώρια είναι γνωστά, σημειώνουν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο 100 εκατ. ευρώ από τα επιδόματα στο Ταμείο Αλληλεγγύης για στοχευμένες δράσεις. Τέλος, με οδηγό τον εξορθολογισμό των κοινωνικών δαπανών, επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι το θέμα είναι το πώς διαχειρίζεσαι αυτά που δίνεις, τα οποία είναι πολλά.

Όσον αφορά εξάλλου τις τράπεζες, οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν πως αυτές εξήλθαν με καλά αποτελέσματα από το πρόσφατο stress test και θεωρούν ότι εξίσου καλά θα είναι και τα αποτελέσματα του επόμενου τεστ.

Όπως διευκρίνισαν, το κράτος θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που επιθυμεί η ΑΤΕ, αφήνοντας όμως ανοιχτό, το ύψος του ποσοστού αυτής της συμμετοχής.



πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ