e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Χάσμα στους μισθούς ανδρών και γυναικών

Οι άνδρες μάνατζερς στη Βρετανία κερδίζουν το χρόνο τουλάχιστον 10.000 λίρες (12.000 ευρώ) περισσότερο από τις γυναίκες συναδέλφους τους και θα χρειαστεί τουλάχιστον 60 χρόνια πριν γεφυρωθεί το χάσμα, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα του Ιδρύματος Chartered Management (CMI).

Η έρευνα του Ιδρύματος δείχνει ότι οι μισθοί των γυναικών σε θέσεις ευθύνης αυξάνονται ελάχιστα σε σχέση με τους αντίστοιχους των ανδρών συναδέλφων τους, περίπου 2,8% τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά ορισμένοι άνδρες διευθυντές παίρνουν ακόμη και 25% παραπάνω από ότι το άλλο φύλο.

«Τα κορίτσια που γεννήθηκαν εφέτος θα αντιμετωπίσουν την πιθανότητα να δουλέψουν για περίπου 40 χρόνια στη σκιά μιας άνισης αμοιβής», είπε η επικεφαλής της έρευνας του CMI, Πέτρα Γουίλσον, η οποία προσέθεσε ότι «δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνει πραγματικότητα η προοπτική να συνεχιστεί επί δεκαετίες η άνιση αμοιβή».

Η έρευνα απευθύνθηκε σε 43.312 ανθρώπους σε 197 οργανισμούς και έδειξε ότι ο μέσος μισθός ενός άνδρα διευθυντή είναι 10.071 λίρες (12.271 ευρώ) υψηλότερος από μία γυναίκα σε αντίστοιχη θέση και ότι με τους τρέχοντες ρυθμούς αυξήσεων, θα χρειαστούν 57 χρόνια για να επιτευχθεί η ισότητα στην αμοιβή.
 
nooz.gr