e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Παρέμβαση ΕπΑΝτ για τις αποκρατικοποιήσεις τραπεζών ζητεί ο ΣΜΕΧΑ

Επείγουσα παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφορικά με το θέμα των χειρισμών της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις τραπεζών, ζητά ο ΣΜΕΧΑ


Με υπόμνημά του το οποίο...
 κοινοποιείται στο γραφείο του Πρωθυπουργού, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Οικονομίας και τον γ.γ. Αποκρατικοποιήσεων, κάνει λόγο για «σοβαρότατο και κατεπείγον ζήτημα εφαρμογής των κανόνων του υγειούς και ανόθευτου ανταγωνισμού στις αγορές των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών».


Στο υπόμνημα γίνεται αναφορά σε δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο πληροφορίες φέρουν τις Morgan Stanley Lazard, HSBC, Deutsche Bank Credit Suisse και First Boston να συγκαταλέγονται στη λίστα των υποψηφίων συμβούλων για την αποτίμηση των ΑΤΕ, ΤΤ Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και Τραπεζας Αττικης.


Συγκεκριμένα τονίζεται ότι η επιλογή συμβούλων θα πρέπει να γίνει με διαγωνισμό και όχι απευθείας ανάθεση.


Επιπλέον, ο ΣΜΕΧΑ σημειώνει ότι «εν προκειμένω, είναι σαφές ότι, όσον αφορά την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών "αποτίμησης", η επιλογή των συμβούλων πάσχει από αδιαφάνεια και αυθαιρεσία».

«Εξού», συμπληρώνει, «και τίθεται ζήτημα παράβασης των βασικών αρχών του κοινοτικού δικαίου, των ειδικότερων κανόνων περί δημοσίων συμβάσεων και κυρίως των κανόνων ελεύθερου ανταγωνισμού».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλέξανδρος Μωραϊτάκης απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο, με την οποία ζήτησε να μην επιλέξει η κυβέρνηση μόνο ξένους συμβούλους για την πώληση τις αποκρατικοποιήσεις τραπεζών


NAFTEMPORIKI.GR