e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Δικαστής την ανάγκασε να βγάλει το νικάμπ στο δικαστήριο

Αυστραλή δικαστής διέταξε μια μουσουλμάνα να βγάλει το νικάμπ - το είδος της μαντίλας που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και αφήνει να φαίνονται μόνο τα μάτια - όταν εκείνη κατέθεσε στο δικαστήριο για μια υπόθεση διαφθοράς.


Η υπεράσπιση, ωστόσο, ανέφερε ότι το ακροατήριο θα πρέπει να παρατηρεί τις εκφράσεις του προσώπου της, ενώ τόνισε ότι η επιθυμία της 36χρονης γυναίκας να φορά το κεφαλομάντηλο είναι "προσωπική της προτίμηση" και "δεν αποτελεί σημαντικό μέρος της ισλαμικής θρησκείας".
Η γυναίκα είναι μάρτυρας σε μια υπόθεση εναντίον του επικεφαλής ενός ισλαμικού σχολείου, ο οποίος κατηγορείται ότι πλούτιζε "φουσκώνοντας" τον αριθμό των σπουδαστών.
Η ίδια έζησε στην Αυστραλία επτά χρόνια και φορά το νικάμπ από την ηλικία των 17 ετών. Έκτοτε την έχει βγάλει μόνο μπροστά στην οικογένειά της και στους εξ' αίματος άνδρες συγγενείς.

nooz.gr
Η δικαστής δήλωσε ότι δεν το θεωρεί σωστό, η μάρτυρας να παρουσιάζεται ενώπιον δικαστηρίου με καλυμμένο πρόσωπο. Η κατηγορούσα Αρχή υποστήριξε ότι εάν η γυναίκα βγάλει το νικάμπ θα νιώθει άβολα, γεγονός που θα επηρεάσει την μαρτυρία της.