e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Συναγερμός στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό

Η πορεία της οικονομίας στην ατζέντα των σημερινών ραντεβού του πρωθυπουργού. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα δει στη μία το διοικητή της τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο – επί τάπητος οι διαρθρωτικές αλλαγές, η εκτέλεση του προϋπολογισμού και η υστέρηση των εσόδων στη σκιά της ύφεσης, της μείωσης των επενδύσεων, του πλήγματος στον τουρισμό και την αύξηση της ανεργίας. Θα προηγηθούν συναντήσεις του πρωθυπουργού στις 10 και μισή με την Τίνα Μπιρμπίλη και στις 11 και τέταρτο με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.


Η σύνοδος- πρώτη κοινή των δύο οργανισμών- θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της νορβηγικής κυβέρνησης στο Οσλο στις 13 Σεπτεμβρίου, με γενικό τίτλο «Οι προκλήσεις της Ανάπτυξης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Συνοχής». Θα προεδρεύσουν ο επικεφαλής του ΔΟΕ κ. Χουάν Σομάβια και του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν και πέραν του κ. Παπανδρέου έχουν προσκληθεί ο πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, ο υπουργός Εργασίας της Βρετανίας κ. Ντάνκαν Σμιθ και η ΓΓ της Διεθνούς Ενωσης Εργατικών Συνδικάτων κυρία Σάρον Μπάροου.
Μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Στο στόχαστρο μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που καλούνται να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες εκκρεμότητες.
Ενενήντα οφειλέτες που χρωστούν στο Δημόσιο 35,9 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν στην κατοχή τους 917 ακίνητα, εντόπισε η Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Το υπουργείο Οικονομικών τους απειλεί τώρα με κατασχέσεις των ακινήτων, αν δεν εξοφλήσουν τα χρέη μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.
Ο καθένας από τους 90 φορολογουμένους που εντοπίστηκαν οφείλει ποσό άνω των 200.000 ευρώ, ενώ διαθέτουν ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 176,5 εκ. ευρώ. Οι οφειλέτες αυτοί διαθέτουν 917 ακίνητα σε όλη την επικράτεια και, με σχέση οφειλής/αξία ακίνητης περιουσίας: 1/1,5 τουλάχιστον.
Το Υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει επιστολές στους οφειλέτες, για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2010. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών, συμπεριλαμβανομένου και πλειστηριασμού. Ταυτόχρονα, όσοι δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση εξόφλησης καλούνται στις ΔΟΥ για προσωρινό έλεγχο.
Συναγερμός στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό
Η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, διασταυρώνει τώρα πυρετωδώς τα στοιχεία γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών μετά το όργιο φοροδιαφυγής που αποκαλύφθηκε με αδήλωτες επιχειρηματικές αμοιβές μελών ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών.
Στα δίχτυα της εφορίας και η ακίνητη περιουσία - διορία έως τις 10 Σεπτεμβρίου για την εξόφληση χρεών σε 90 οφειλέτες με 917 ακίνητα σε όλη τη χώρα που χρωστούν συνολικά 36.000.000 ευρώ
Σύμφωνα με τα Νέα το υπουργείο δικαιοσύνης προωθεί σύντομα στη βουλή νομοσχέδιο για δίκες εξπρές που αφορούν οφειλές προς το δημόσιο. Σήμερα εκκρεμούν στα πρωτοδικεία Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης 100.000 προσφυγές για φορολογικές υποθέσεις το ύψος των οφειλών αγγίζει τα 33 δις ευρώ.


nooz.gr
Αμέσως μετά τη ΔΕΘ, στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στην κοινή σύνοδο του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας και του ΔΝΤ, με θέμα την αναζήτηση νέων τρόπων ανάκαμψης από την κρίση, βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.