e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Βρέθηκε θαμμένος οπλισμός στην πρώην πρεσβεία του Ιράκ στο Ψυχικό


Βρέθηκε θαμμένος στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της παλιάς πρεσβείας του Ιράκ στο Παλαιό Ψυχικό. Αλλοδαπός υπάλληλος τεχνικής εταιρίας κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών ανακαίνισης στο κτίριο, βρήκε τον οπλισμό στον προαύλιο χώρο του εδώ και τέσσερα χρόνια ακατοίκητου κτηρίου και το ανέφερε στην αστυνομία...

...Πρόκειται για μια χειροβομβίδα χωρίς πυροδοτικό μηχανισμό, 454 γραμμάρια της εκρηκτικής ύλης TNT, 15 μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας, καθώς και τέσσερα γυάλινα φιαλίδια εκ των οποίων τα τρία περιέχουν άγνωστο υγρό.






Τα ευρήματα, εστάλησαν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.






Τα ανευρεθέντα πιθανόν σχετίζονται με οπλισμό, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες από τις αμερικανικές αρχές, υπήρχε στο υπόγειο της ιρακινής πρεσβείας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, γι΄αυτό και είχε γίνει μυστική επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Δίχτυ" το Μάρτιο του 2003, αλλά προφανώς δεν είχαν βρεθεί όλα όσα ανέφεραν οι πληροφορίες των Αμερικανών.



troktiko