e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο Ασφαλιστικό


Τέσσερις προσθήκες και νομοθετικές επαναδιατυπώσεις της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό ανακοίνωσε κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, το δημόσιο εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις σε όλους τους δικαιούχους, μειώνεται κλιμακωτά από 30% έως 50% το κόστος εξαγοράς του πλασματικού χρόνου της στρατιωτικής θητείας, το κράτος θα είναι συγχρηματοδότησης στην τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, ενώ το επίδομα των 800 ευρώ, που αντικαθιστά την 13η και 14η σύνταξη, θα μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών στο βαθμό που τα οικονομικά της χώρας το επιτρέψουν και μετά από οικονομική μελέτη.
Εν τω μεταξύ, λαμβάνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας, το οποίο, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος αφορά το σύνολο των διατάξεων αλλά και επιμέρους άρθρα. Ωστόσο, στη συνέχεια, η ένσταση αυτή απορρίφθηκε.
Ζήτημα αντισυνταγματικότητας έθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθανάσιος Παφίλης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό. Έκανε μάλιστα λόγο για ασφαλιστική «σφαγή».
Το ΚΚΕ δέχεται ότι υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας, τη στιγμή που δεν δέχεται το Σύνταγμα, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης. Κατηγόρησε δε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι έχουν κάνει το Σύνταγμα, όπως είπε, «λάστιχο». Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «βαρβαρότητα της βαρβαρότητας».
Και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε γνωστοποιήσει πως και ο ΣΥΡΙΖΑ επρόκειτο να υπερψηφίσει το αίτημα αντισυνταγματικότητας.
«Δεν φοβόμαστε το δικαστικό έλεγχο»
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν φοβάται το δικαστικό έλεγχο των πολιτών. Ο πολίτης που προσφεύγει στα δικαστήρια ασκεί δικαίωμά του. Οψέποτε αυτός αποδώσει για την Ελλάδα είναι ευπρόσδεκτη η νομολογία», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.
Σημείωσε δε ότι «ο νομικός έλεγχος, οι παρατηρήσεις των συναδέλφων της αντιπολίτευσης είναι αφορμή να βελτιώσουμε το νομοσχέδιο».

ΠΗΓΗ
NAFTEMPORIKI.GR