e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Η κρίση ίσως... απογειώσει την περιφέρεια

Η εξαγωγή συμπερασμάτων από τα βαθμολογικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας αποτελεί ειδικά για την εφετινή χρονιά επιχείρημα... παρακινδυνευμένο, καθώς απουσιάζει το βασικό κριτήριο των «πρώτων προτιμήσεων» των υποψηφίων...


Είναι πιθανό λοιπόν τις επόμενες ημέρες, όταν θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι τα μηχανογραφικά δελτία τους, να επιλέξουν τελικά λόγω οικονομικής κρίσης σπουδές στην περιοχή κατοικίας τους και αναπάντεχα να «απογειώσουν» τμήματα της Περιφέρειας που παραδοσιακά έμεναν στα αζήτητα.






Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα χθες το μεσημέρι αιφνιδιαστικά τα βαθμολογικά στοιχεία των εφετινών εξετάσεων παρ΄ ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα δίδονταν σήμερα το πρωί. Οπως φαίνεται, στην απόφαση αυτή οδήγησε ο «φόβος των Ιουδαίων», καθώς οι βαθμολογίες είχαν σταλεί από νωρίς χθες το πρωί στα περισσότερα σχολεία για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχός τους και οι υπεύθυνοι του υπουργείου Παιδείας ήθελαν να αποφύγουν την πιθανότητα διαρροής.






Από τη χθεσινή ανακοίνωση των βαθμολογικών στοιχείων δεν έλειπαν όμως οι επιδόσεις των άκρων. Ενα 32,83% των υποψηφίων παρέδωσε εφέτος γραπτά που βαθμολογήθηκαν από 0 ως 4,9 στο μάθημα της Ιστορίας Γενικής Παιδείας, ενώ στην ίδια βαθμολογία κινήθηκε το 24,81% των υποψηφίων στην Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης.






Στα Αρχαία Θεωρητικής Κατεύθυνσης από 0 ως 4,9 έγραψε το 23,77% των υποψηφίων, ενώ πέρυσι στις ίδιες βαθμολογίες είχε κινηθεί μόνο το 17,22% των υποψηφίων. Αντιστοίχως αριστούχοι (18 με 20) ήταν εφέτος το 47,77% των υποψηφίων στην Τεχνολογική Κατεύθυνση 1 (πέρυσι καταγράφηκε 28,62%) και το 61,34% στα Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2.






tovima