e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Δραματική η υποβάθμιση της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας κατά την Ντ.Μπακογιάννη

Για δραματική υποβάθμιση της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου σχετικά με την «γεωπολιτική απομόνωση της Ελλάδας».


Η κ.Μπακογιάννη σημειώνει ότι στον τομέα αυτό έγιναν τους τελευταίους μήνες, όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες με τους Έλληνες διπλωμάτες να περιθωριοποιούνται διοικητικά, αφού άλλοι, αφανείς σύμβουλοι και παράγοντες, τους υποκαθιστούν στο ρόλο τους, αλλά και οικονομικά, αφού αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην υπηρεσία στο εξωτερικό μετά τις πρόσφατες περικοπές.






Περιθωριοποιούνται επίσης, συμπληρώνει η κ.Μπακογιάννη, αφού δεν αξιοποιείται η δουλειά τους σε βασικούς τομείς, «λόγω της απουσίας πολιτικής ηγεσίας, συμμετοχής και πολιτικής κατεύθυνσης».






Ερωτά επίσης η κ.Μπακογιάννη τον πρωθυπουργό, τι προτίθεται να πράξει για την αντιμετώπιση καταστάσεων, όπως η προκλητική είσοδος του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Cesme εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και για την αντικειμενική ενημέρωση του λαού.






Ερωτά, τέλος, τον πρωθυπουργό, πώς θα αντιμετωπίσει επί της ουσίας το πρόβλημα που αναφύεται με την εντεινόμενη δυσφήμιση της χώρας ως «απομονωμένης» και «καταρρέουσας», πρόβλημα που δεν έλυσε η «προσωπική και άνευ δραστηριότητας του στα διεθνή fora».






TA NEA