e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Siemens προς Παμπούκη: Ρωτήστε τους «πρωταγωνιστές» για το σκάνδαλο








Στους «πρωταγωνιστές» του σκανδάλου των μαύρων ταμείων και στις διωκτικές αρχές της Γερμανίας και των ΗΠΑ παραπέμπει η Siemens την εξεταστική επιτροπή, απαντώντας στην επιστολή του υπουργού Επικρατείας...


Χάρη Παμπούκη, με την οποία ζητούσε από τη γερμανική εταιρεία να συνεργαστεί στη διερεύνηση της υπόθεσης.


Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Siemens AG, Πέτερ Σόλμσεν, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άλλο ερευνητικό υλικό που αφορά στην Ελλάδα και θα μπορούσε η εταιρεία να παράσχει στην εξεταστική επιτροπή. Από την άλλη, όμως, αναφέρει ότι η Siemens θα επικοινωνήσει με τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων, κ.κ. Σίκατσεκ και Κούτσενροϊτερ, αλλά και με τον Μιχ. Χριστοφοράκο, ούτως ώστε να έλθουν σε επαφή με τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής που θα ταξιδέψουν στη Γερμανία.






Μάλιστα στην επιστολή σημειώνεται ότι σε περίπτωση που αυτοί αρνηθούν η Siemens θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο για να τους υποχρεώσει να συνεργαστούν.






Ο Π. Σόλμσεν προτείνει στην επιτροπή να επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές στη Γερμανία και στις ΗΠΑ και να ζητήσει τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους σχετικά με την έρευνα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την επιστολή η Siemens παραιτείται από το δικαίωμα που έχει να ζητήσει τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών.






Ένταση για τους λογαριασμούς υπουργών






Την ίδια στιγμή, εντάσεις υπήρξαν στην επιτροπή σχετικά με την περιβόητη λίστα των υπουργών για τους οποίους ζητείται άρση του τραπεζικού απορρήτου. Είναι πιθανόν έως το τέλος της ημέρας να ανακοινωθεί η πλήρης λίστα με τα ονόματα.






ΕΝΕΤ