e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Κωστόπουλος: Αισιοδοξία για την πορεία της Οικονομίας

Την αισιοδοξία της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη σύντομη έξοδο από την κρίση, εξέφρασε η διοίκηση της Alpha Bank στη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.


"Τα μέτρα μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010 έχουν ληφθεί και αποδίδουν. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος μεμψιμοιρίας και απογοήτευσης", σημείωσε ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος.

Η χώρα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και θα εξέλθει δυνατότερη από την κρίση, έχοντας αποδείξει ότι όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και αποτέλεσμα. Τα στοιχεία της οικονομικής συγκυρίας δείχνουν ότι η ύφεση το 2010 δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο αναμένεται. Το δε πρόγραμμα εφαρμόζεται με συνέπεια όπως αναγνωρίζεται πλέον και από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, είπε ο κ. Κωστόπουλος.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Δημήτρης Μαντζούνης, επεσήμανε ότι η έξοδος από την κρίση θα γίνει πιο σύντομα από ό,τι αναμενόταν. Μιλώντας για την Alpha Bank, είπε ότι η προσπάθεια της τράπεζας για το 2010 επικεντρώνεται στον περιορισμό των επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης, με βασική προτεραιότητα τη διατήρηση επαρκούς ρευστότητας, τη συνδρομή της τράπεζας στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της πελατείας και τον έλεγχο του λειτουργικού κόστους, με σκοπό τη διατήρηση της οργανικής κερδοφορίας.

Ο κ. Μαντζούνης είπε επίσης, ότι η Alpha Bank στις δύσκολες για την ελληνική επιχειρηματικότητα συνθήκες το 2009, υλοποίησε το στόχο για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι χρηματοδοτήσεις της τράπεζας ανήλθαν στο σύνολό τους σε 53 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 2% σε ετήσια βάση. Η εξέλιξη αυτή προήλθε κυρίως από την αύξηση των χορηγήσεων στην Ελλάδα κατά 2,9% και κατά την αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας στη νοτιοανατολική Ευρώπη κατά 1,3% σε ετήσια βάση.


Νοοz.gr