e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Μηχανική: Συνεχίζονται οι επενδύσεις σε Ρωσία, Ουκρανία, Βουλγαρία

Τη συνέχιση των επενδύσεων της Μηχανικής στη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Βουλγαρία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας.


Συγκεκριμένα, στη Ρωσία συνεχίζεται η κατασκευή στο συγκρότημα ΗΡΑ με εκτιμώμενη αποπεράτωση το τέλος του 2011. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθούν εντός του 2011. Η κερδοφορία του έργου εκτιμάται στα 15 εκατ. €.






Στο συγκρότημα ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ συνεχίζεται η κατασκευή, ενώ εξετάζεται η πώληση ενός εκ των τριών πύργων. Σε περίπτωση τελικής συμφωνίας η πρώτη πληρωμή θα είναι περί τα 50 εκατ. € που θα επιλύσει το πρόβλημα χρηματοδότησης του έργου.






Όσον αφορά στο συγκρότημα διαμερισμάτων ΑΦΡΟΔΙΤΗ αναμένεται η λήψη άδειας κατασκευής τον Σεπτέμβριο. Η έναρξη κατασκευής αναμένεται την άνοιξη του 2011.






Περαιτέρω εξετάζεται η μεταβίβαση ποσοστού 20% του Μ.Κ. της Μηχανική Ρωσία, με την τελική απόφαση να εξαρτάται από το τελικό προσφερόμενο τίμημα, όπως αποκάλυψε ο κ. Εμφιετζόγλου.






Στην Ουκρανία συνεχίζεται η αποπεράτωση του συγκροτήματος Διαμερισμάτων - Γραφείων - Εμπορικών χώρων ΑΡΤΕΜΙΣ στο Κίεβο. Εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα ολοκληρωθούν έως το πρώτο εξάμηνο του 2012, ενώ τα εκτιμώμενο κέρδος υπολογίζεται στα 15 εκατ. €.






Στη Βουλγαρία ελήφθη η οικοδομική άδεια για το οικιστικό έργο ΡΟΔΟΠΟΛΙΣ στη περιοχή Γκέρμαν της Σόφιας. Η απόφαση για την έναρξη κατασκευής θα ληφθεί λαμβανομένης υπ' όψιν της εν γένει ρευστότητας του Ομίλου.






Επίσης, στην Αίγυπτο αποφασίσθηκε εναλλακτικά ή η πώληση των δύο οικοπέδων ή η αναβολή αξιοποίησης των για αργότερα.






Όσον αφορά στις δραστηριότητες στην Ελλάδα, ο κ. Εμφιετζόγλου παρατήρησε ότι η κατασκευή Δημοσίων Έργων περιορίζεται δραματικά και παραμένει το πρόβλημα καθυστέρησης πληρωμών. Οι συνολικές απαιτήσεις της Μηχανικής από εκτελεσθέντα και εκτελούμενα δημόσια έργα ανέρχονται σε 135 εκατ. €.






Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στις επενδύσεις σε ΑΠΕ (Υδροηλεκτρικά έργα). Εκτιμάται, μάλιστα, ότι θα λυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και θα καταστεί δυνατή η έναρξη εργασιών για τα έργα Αγ. Νικολάου και Καρπενησιώτη καθώς και για τα αντλητικά Ποσειδών I και Ποσειδών II.






Επίσης, διεξάγονται συζητήσεις με τις τράπεζες για αναχρηματοδότηση του δανεισμού 120 εκατ. € συν 15 εκατ. € για κεφάλαιο κίνησης. Όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία θα ανακοινωθεί άμεσα.






Ως προς την αποφασισθείσα Α.Μ.Κ. εκτιμάται ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν την πραγματοποίησή της εντός του έτους, επεσήμανε ο κ. Εμφιετζόγλου.


NAFTEMPORIKI.GR