e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

"Πρασινίζει" ο...κόκκινος Ρόμενταλ!

Και ένα ωραίο προφίλ του διεθνή Δανού άσου Ρόμενταλ, που αποτελεί βασικό μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού από το αθλητικό site Sportdog.
Ο Ντένις Ρόμενταλ δεν απασχολεί για πρώτη φορά τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου. Δεν πάει πολύς καιρός, συγκεκριμένα ήταν το καλοκαίρι του 2007, όταν ο «Ντένις ο τρομερός» είχε φτάσει μια ανάσα από τον Ολυμπιακό.

Ο Ιλια Ιβιτς, τεχνικός διευθυντής τότε των «ερυθρολεύκων», είχε συζητήσει με τον Δανό φτάνοντας κοντά σε συμφωνία, αλλά τελικά ο Ολυμπιακός προτίμησε να αποκτήσει τον Λουτσιάνο Γκαλέτι.
Ο 32χρονος (22/7/78) Ρόμενταλ επανήλθε στο προσκήνιο φέτος για τους δύο «αιώνιους», με τον Παναθηναϊκό να κινείται πιο «ζεστά» για την απόκτηση του.


Από μικρός στην Ολλανδία


Ποδόσφαιρο στη Δανία ουσιαστικά δεν έπαιξε ποτέ του ο Ρόμενταλ, αφού ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Ολλανδία..
«Νιώθω περισσότερο Ολλανδός, παρά Δανός αν και βαθιά μέσα μου παραμένω Δανός», έχει πει σε συνέντευξη του, ενώ και η σύζυγος του είναι Ολλανδέζα.
Αγωνίστηκε στη Β93 και στη Λίνγκμπι, ώσπου το 1997 τον εντόπισαν τα «λαγωνικά» της Αϊντχόφεν και σε ηλικία 20 ετών υπέγραψε στους Ολλανδούς.
Η Αϊντχόφεν τον έστειλε δανεικό για ένα χρονο στη Βααλβαϊκ το καλοκαίρι για να «ψηθεί» (34 συμμ./5 γκολ) και το 2008 γύρισε για να… μείνει.


Ταχύτητα και ασίστ


Στην πρώτη του χρονιά (1998/99) έκανε 19 συμμετοχές, αλλά ουσιαστικά καθιερώθηκε την επόμενη και μέχρι το 2004 που έφυγε ήταν βασικός και αναντικατάστατος.
Τις σεζόν 2001-02 και 2002-03 είχε 13 και 14 ασίστ αντίστοιχα κάνοντας… μάγκα τον Ματέγια Κέζμαν, καθώς με τον Σέρβο έκανε ένα εκπληκτικό δίδυμο στην Αϊντχόφεν.
Κυριότερο προσόν του ήταν και είναι η ταχύτητα του. Μάλιστα, για να τονίσουν την εκρηκτικότητα του, οι Ολλανδοί είχαν πει πως τρέχει τα 100μ. σε 10,2 δευτερολ.!
Η υπερβολή αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τον αγγλικό Τύπο. Το 2004 όταν ο Ρόμενταλ πήρε μεταγραφή στην Τσάρλτον, η «Independent» σχολίασε πως «αν αυτό έχει βάση, θα έπρεπε τώρα να είναι στους Ολυμπιακούς της Αθήνας»!

Στην Τσάρλτον

Ο Ρόμενταλ μετά από 7 χρόνια στην Ολλανδία και την Αϊντχόφεν πήρε λοιπόν μεταγραφή στην Τσάρλτον (τον ήθελε και η Τότεναμ) με την αγγλική ομάδα να πληρώνει τότε 2,5 εκ. ευρώ. Χωρίς να είναι κακός- άλλο Ολλανδία και άλλο Πρέμιερ Λιγκ άλλωστε- ο Δανός δεν μπόρεσε την πρώτη χρονιά να κάνει κάτι εξαιρετικό, έχοντας μάλιστα και τραυματισμούς. Όμως, την περίοδο 2005-06 επανήλθε στα γνωστά του στάνταρ κάνοντας ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Ντάρεν Μπεντ. Το καλοκαίρι του `06 η Τσάρλτον αρνήθηκε πρόταση της ρωσικής Ζενίτ, ενώ τον Δεκέμβριο προσπάθησε να τον πάρει και η Κοπεγχάγη.






«Μήλον της Έριδος»






Το καλοκαίρι του 2007 η Τσάρλτον υποβιβάστηκε από την Πρέμιερ Λιγκ και ο Ρόμενταλ αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο πολλών ομάδων, πλην Ολυμπιακού. Τελικά οι Άγγλοι τον πούλησαν μάλλον… κοψοχρονιά (830.000 ευρώ) στον Αγιαξ, όπου βρήκε τον Χενκ Τεν Κάτε…






Η θητεία στον Αγιαξ






Η επιστροφή του στην Ολλανδία δεν ήταν το ίδιο θεαματική με την καριέρα του στην Αϊντχόφεν. Παρότι το 2007 ψηφίστηκε «καλύτερος Δανός ποδοσφαιριστής» στον Αγιαξ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της ομάδας, η οποία μάλιστα τον Ιανουάριο του 2009 τον έδωσε δανεικό στην Μπρέντα.


Τη σεζόν που μας πέρασε είχε 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (12 βασικός και 16 σαν αλλαγή) πετυχαίνοντας 6 γκολ, αλλά στον «Αίαντα» αποφάσισαν να μην ανανέωσουν το συμβόλαιο του.






Μπροστάρης στην Εθνική






Στην Εθνική Δανίας έκανε ντεμπούτο το 2000 και μέχρι και σήμερα αποτελεί βασικό της στέλεχος. Συνολικά έχει πάνω από 90 συμμετοχές και έχει πετύχει 16 γκολ.


Στο τρέχον Μουντιάλ παρότι έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις (MVP στο ματς με το Καμερούν) δεν μπόρεσε να οδηγήσει τη Δανία στην πρόκριση στον επόμενο γύρο.