e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα ενημέρωσης

«Σιγούν» σήμερα τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα ενημέρωσης, οι οποίοι αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες.

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι διεκδικούν την υπογραφή συμβάσεων εργασίας, την παύση των απολύσεων και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, καθώς και την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση.


Όπως σημείωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ, η απεργία γίνεται με κύριο αίτημα να μην γίνουν οι εργαζόμενοι εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης, που προκάλεσαν η κακοδιαχείριση και η κερδοσκοπία με την ανοχή του πολιτικού συστήματος, και να μη χαθούν οι πόροι των ταμείων, οι συντάξεις, η περίθαλψη και η επικούρηση του κλάδου.


Το ασφαλιστικό είναι η «κορυφή του παγόβουνου», σημείωσαν, και έκαναν λόγο για λαίλαπα σαρωτικών μέτρων, η οποία θα μεταβάλει δραματικά το εργασιακό και βιοτικό επίπεδο.


Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου.