e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Η ατζέντα της ημέρας

Σήμερα Πέμπτη 3 και αύριο 4 Ιουνίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η 5η Επιστημονική Συνάντηση με θέμα: "Η ελληνική πόλη και η πολεοδομία του Μοντέρνου Κινήματος", σε συνεργασία με τον Τομέα Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων και το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ελληνικού Docomomo.








* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελάδος. Θα κυκλοφορήσει μόνο ο Προαστιακός.






* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ μετά την κινητοποίηση που προκήρυξαν ΠΟΕΣΥ ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ.






* Στις 8:30 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης, ημερίδα διοργανώνει η Συνοδική Επιτροπή Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Εργου για την ενημέρωση των Κληρικών-Ποιμαντικών Συνεργατών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, με γενικό τίτλο: "Εις απολογίαν του Ευαγγελίου (Φιλ. 1,17)- Απαντήσεις σε σύγχρονες προκλήσεις". Στην ημερίδα μήνυμα προς τους συνέδρους θα απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ενώ ο πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος, θα κάνει προλογική εισήγηση επί του γενικού θέματος. Η ημερίδα θα διεξαχθεί σε τρεις συνεδρίες.






* Στις 9 π.μ. στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στο Ντεπώ, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική συναυλία, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την κλασική μουσική και να γνωρίσουν τα όργανα. Διεύθυνση: Δήμητρα Ζησέκα. Αφηγήτρια: Αννα Φωτοπούλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα: "Ο Πέτρος και ο Λύκος" του Sergei Prokofieff και Jazz Suite No 2 και Valse No 2 του Dimitri Shostakovich.






* Στις 10 π.μ. στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, η τελετή ορκωμοσίας σειράς ΕΠ.ΟΠ 2010, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελαίου Αεροπορίας, αντιπτεράρχουν Βασιλείου Κλόκοζα.






* Στις 10:20 π.μ. από το ξενοδοχείο «Hilton» αναχώρηση του προέδρου της Σερβίας, Boris Tadic, για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».






* Στις 11 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων και πορεία προς τη Βουλή, με αιτήματα:






• Υπογραφή ΣΣΕ απέναντι στις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν την κατάργησή τους.






• Απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.






• Πάγωμα των απολύσεων και την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας (συμβάσεις αορίστου χρόνου-συμβασιούχοι).






• Ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων συναδέλφων.






• Παύση κάθε συζήτησης για περικοπή των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης καθώς και την μείωση της ποσόστωσης στις απολύσεις.






• Παύση αποδόμησης του θεσμού της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).






* Στις 11 π.μ. συγκέντρωση στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν μαθητών και δάσκαλοι των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος από την Αντιδημαρχία Δημοτικών Εργων και Κυκλοφορίας.






* Στις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στην αίθουσα 16 του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τελικός πρωταθλήματος φοιτητών/φοιτητριών στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας του ΑΠΘ.






* Στις 11 π.μ. αναχώρηση του προέδρου της Σερβίας Boris Tadic με ειδική πτήση για τη Θεσσαλονίκη.






* Στις 11:30 π.μ. στο Διεθνές Αεροδρόμιο "Μακεδονία" ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα υποδεχθεί το πρόεδρο της Σερβίας, Μπορίς Τάντιτς.






* Στις 12 μ.μ. ο πρόεδρος της Σερβίας, Boris Tadic θα συμμετάσχει στο επιχειρηματικό φόρουμε Ελλάδας-Σερβίας που θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29).






* Στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69), συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ), με θέματα: 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου, και την 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 30 Ιουνίου.






* Στις 12:30 μ.μ. έως τις 2:30 μ.μ. στον Ναυτικό Ομιλο Καλαμαριάς, υγρός στίβος-επίδειξη ιστιοπλοΐας, από φοιτητές και φοιτήτριες ΤΕΦΑΑ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας του ΑΠΘ.






* Στις 12:45 μ.μ. ο πρόεδρος της Σερβίας Boris Tadic θα καταθέσει στεφάνι στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Θεσσαλονίκης.






* Στη 1:10 μ.μ. στη Στρατιωτική Λέσχη Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Σερβίας Boris Tadic θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.






* Στις 2:30 μ.μ. ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβίας, Boris Tadic, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Αμυνας και Εμπορίου της Σερβίας, καθώς και από τον πρόξενο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη.






* Στις 3 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου, το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.






* Στις 4 μ.μ. στο Γενικό Προξενείο της Σερβίας, δεξίωση προς τιμήν του Σέρβου προέδρου.






* Στις 5 μ.μ. αναχώρηση του Σέρβου προέδρου Boris Tadic από το ξενοδοχείο «Macedonia Palace» για τον Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».






* Στις 5:30 μ.μ. η αναχωρεί από το αεροδρόμιο με ειδική πτήση για το Βελιγράδι, μετά την τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας ο Σέρβος πρόεδρος Boris Tadic.






* Στις 6 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23, Αθήνα) δημοπρασία σπάνιων βιβλίων του Περιοδικού Βιβλιοφιλία.






* Στις 6 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. στο Γήπεδο Θέρμης ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ διδασκόντων ΤΕΦΑΑ και διοικητικού προσωπικού ΑΠΘ, στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας του ΑΠΘ.






* Στις 6 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του Tαε Κβο Ντο στο Νέο Φάληρο η έναρξη του 6ου Συνεδρίου του Συνασπισμού της Αριστεράς. Το συνέδριο που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 6 Ιουνίου θα ανοίξει με ομιλία του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.






* Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Macedonia Palace" στη Θεσσαλονίκη το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Η Θεσσαλονίκη μπροστά στα περιβαλλοντικά της προβλήματα".






* Στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου) η τελετή βράβευσης για το έργο και την δράση του Σώματος των Ελλήνων Προσκόπων και του Ελληνικού Οδηγισμού του τοπικού παραρτήματος.






* Στις 8 μ.μ. στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα τιμητική διάκριση στον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη. Θα του απονεμηθεί ο τίτλος του Cavaliere Ossi στο πλαίσιο παράδοσης των τιμητικών διακρίσεων του "Ordine della Stella della Solidarieta Italiana", για την Ημέρα Δημοκρατίας.






* Στις 9 μ.μ. στην αίθουσα του γραφείου Επανομής και Αγγελοχωρίου συγκέντρωση με θέμα: "Τuta absoluta, ένας καταστροφικός νέος εχθρός της τομάτας", διοργανώνει το Τμήμα Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Γ.Γ.Α. Επανομής.






* Στις 10 μ.μ. έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα στο ΤΑΞΥΠ-ΤΕΦΑΑ, γιορτή ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ: Βραδιά ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.