e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ιδιωτικοποίηση χωρίς... ιδιωτικοποίηση για ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛ.ΠΕ.




ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ κράτησε η κυβέρνηση για τα καυτά θέματα ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛ.ΠΕ. και ΟΠΑΠ, για τα οποία κατά περιόδους είχαν υπάρξει εισηγήσεις για περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου...














Τελικά, η μετοχική σύνθεση και των τεσσάρων επιχειρήσεων παραμένει ως έχει και οι παρεμβάσεις περιορίζονται σε επιμέρους ζητήματα, που αφορούν κυρίως συμμόρφωση προς κοινοτικές οδηγίες.






Στο μέτωπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί μια... ντρίμπλα. Προωθεί τη δημιουργία εταιρείας συμμετοχών η οποία και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο. Η εταιρεία αυτή θα σχηματιστεί από συμμετοχές του Δημοσίου σε διάφορες επιχειρήσεις και όπως διευκρίνιζε ο υπουργός Οικονομικών, «θα μπορούσε να περιλαμβάνει το 51% της ΔΕΗ ή το 51% της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ». Με τον τρόπο αυτό, το Δημόσιο επί της ουσίας προβαίνει σε περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις χωρίς... ιδιωτικοποίηση. Οι μετοχές της εταιρείας συμμετοχών θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο, αλλά το 51% της ΔΕΗ για παράδειγμα που θα αποτελεί συστατικό της εταιρείας θα παραμένει στο Δημόσιο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι για τον ΟΤΕ ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε αντικατάσταση του προέδρου Π. Βουρλούμη κατά την επικείμενη γενική συνέλευση.






tanea