e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Τραπεζικές συναλλαγές της Μονής Βατοπεδίου διερευνά η Εξεταστική

Διευκρινίσεις για τους όρους δανεισμού της Μονής Βατοπεδίου εκ μέρους της τράπεζας Marfin Εγνατία Bank θα ζητήσει με επιστολή της, η οποία θα αποσταλεί αύριο, η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, μετά από πρόταση του επικεφαλής των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή, Νίκου Δένδια.








Η αγορά ακινήτου στη λεωφόρο Κηφισίας εκ μέρους της Μονής αντί 6 εκατ. ευρώ φαίνεται να γίνεται δυνάμει ενός ισόποσου δανείου της Marfin, ενώ ακολουθεί η αγορά του ακινήτου από την ιδιοκτήτρια εταιρεία TORCASO.






«Αυτό ακόμη και στους καλούς καιρούς δεν ήταν σύνηθες. Οι τράπεζες δίνουν 70%, 80%. Εδώ η Marfin, δίνει το 100% σε μονή. Θα ήταν φρόνιμο να ερωτηθεί με επιστολή μας, εάν έλαβε οποιαδήποτε επιπλέον εγγύηση, ή συστατική επιστολή, ώστε να δώσει ισόποσο δάνειο της φερομένης αξίας του ακινήτου» σημείωσε ο κ. Δένδιας.






«Λάβετε υπόψη σας, ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι το 50% της αγοραίας αξίας, όπως φαίνεται στο συμβόλαιο, κάτι που είναι επίσης ασύνηθες. Τι εγγυήσεις πήρε επ’ αυτού αυτή η Τράπεζα, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη, ότι η TORCASO ήταν παλαιότερα του καθεστώτος της υπεράκτιας και κατά συνέπεια ούτε ισολογισμούς έχει, ούτε αποσβέσεις παγίων κάνει, ούτε οιοδήποτε άλλο τρόπο έχει να ελέγξει τις αξίες…» πρόσθεσε ο βουλευτής.






Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσιρώνης, συνέδεσε τα δάνεια της Μονής με την αγορά μετοχών της MARFIN και τις κινήσεις της τελευταίας ως μεγαλομετόχου του ΟΤΕ, διακρίνοντας και ενδεχόμενο συμβολής σε χειραγώγηση της μετοχής του Οργανισμού.






Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ