e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Εγκληματική αμέλεια η απουσία ιατρού από τα πλοία της γραμμής!

http://www.simplonpc.co.uk/BlueStarFerries/Blue_Star_Paros-igb-03.jpgΒΑΛΤΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Μόνο ως εγκληματική αμέλεια τόσο της πολιτικής εξουσίας όσο και των ιδιοκτητών επιβατηγών πλοίων, μπορεί να χαρακτηριστεί η απουσία ιατρού-έστω και ειδικευόμενου-στα δρομολόγια εσωτερικού, σε πλοία που μεταφέρουν χιλιάδες επιβατών καθημερινά. Γράφουμε αυτό το άρθρο με αφορμή ένα γεγονός που συνέβη χθες, στο βραδινό δρομολόγιο της Blue Star Ferries, από Πάρο για Πειραιά. Συγκεκριμένα, 2 ώρες πριν το λιμάνι του Πειραια και ενώ όλα έβαιναν καλώς...


...μια έγκυος γυναίκα 8 μηνών χρειάστηκε άμεσα ιατρική βοήθεια, καθώς αισθάνηκε έντονη αδιαθεσία. Με καθυστέρηση 15 και πλέον λεπτών, και αφού οι ''αρμόδιοι'' του πλοίου προσπαθούσαν να εξασκήσουν πάνω της τις όποιες γνώσεις παραιατρικής γνώριζαν, την οδήγησαν σε μια καμπίνα. Η νεαρή ήταν όντως σε άσχημη κατάσταση. Τα συμπτώματα της ήταν εφίδρωση, βραδυκαρδία και γενικότερα η όψη της έδειχνε πως υπήρχε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο δεν γνωρίζω μιας και δεν είμαι γιατρός.


Ο και καλά αρμόδιος του πληρώματος, καταλάβαμε ότι σκόπιμα, δεν ζητούσε με ανακοίνωση του από τα μεγάφωνα, την συνδρομή κάποιου γιατρού-επιβάτη, μιας και η εταιρία θα ήταν αναγκασμένη να περάσει το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων, όπως και έγινε ύστερα από την έντονη διαμαρτυρία φιλικού προσώπου της κοπέλας!

Με άλλα λόγια πήγαν να κάνουν το θέμα αβαβά!!!

Τελικά βρέθηκε γιατρός ύστερα από ανακοίνωση και αφού είχε παρέλθει περίπου μισή ώρα ο οποίος και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην έγκυο.

Και ρωτούμε...

Είναι αυτό κράτος πρόνοιας;

Είναι οι κ. πλοιοκτήτες άνθρωποι ή μας βλέπουν όλους σαν βαλίτσες-αποσκευές;;;

Πρέπει να θρηνήσουμε και άλλα θύματα για να δράσουμε;;;

Στο πλοίο επέβαιναν πάνω από 1500 άτομα... και ευτυχώς που υπήρχε γιατρός-επιβάτης! Αλλιώς τι;;;;;

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ... ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ!!!

κ. ATTICA GROUP και οποιοσδήποτε άλλος πλοιοκτήτης, γιατί όλοι τα ίδια κάνετε, έχετε να κάνετε με ανθρώπινες ζωές και όχι με μπαγάζια... Δε θα σας κόστιζε τίποτα να προσλαμβάνατε ένα γιατρό από τα τόσα που βγάζετε!


Ευτυχώς από ότι μάθαμε η κοπέλα είναι υγιέστατη!

Πηγή: 24wro.blogspot.com