e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ο Λέοναρντ Κοέν επιστρέφει με νέο δίσκο

Ο καναδός τραγουδιστής, Λέοναρντ Κοέν, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, ετοιμάζει το νέο του δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι την επόμενη άνοιξη.



Ύστερα από περίπου μια δεκαετία απουσίας, ο Κοέν επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2008, με συναυλίες από το Λονδίνο μέχρι το Τελ Αβίβ ενώ, έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου «Dear Heather», ο γνωστός μουσικός αποκάλυψε την παραγωγή του νέου του άλμπουμ.

Αν και έχει μοιραστεί την παραγωγή αρκετών δίσκων του μέχρι τώρα, ο Κοέν πότε μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει εξολοκλήρου την παραγωγή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian για το νέο δίσκο του, ο Κοέν είπε: «Θα υπάρχουν 10 ή 11 τραγούδια. Ένα τραγούδι είναι γραμμένο σε περιοδεία και τα υπόλοιπα πριν από αυτή».

Για ακόμα μια φορά ο Λέοναρντ Κοέν συνεργάζεται με την αμερικανίδα τραγουδίστρια Anjani και με την συνθέτρια και για χρόνια συνεργάτιδά του, Sharon Robinson.

Κι ενώ ετοιμάζεται για τη συναυλία του στην Καμπότζη τον Νοέμβριο, ο 75άχρονος Καναδός βοήθησε και την τραγουδίστρια NEeMA από το Μόντρεαλ να ηχογραφήσει το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο «Watching You Think». Ο δίσκος της θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου και δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Λέοναρντ Κοέν, των μουσικών Howard Bilerman, Rufus Wainwright και Tom Mennier.

Ο Κοέν σχεδίασε μάλιστα τη φιγούρα της NEeMA για το εξώφυλλο του άλμπουμ της λέγοντας για αυτή: «Στο μέσο μιας στάσιμης κατάστασης, μια φωνή με αληθινό συναίσθημα ανατέλλει».


NAFTEMPORIKI.GR