e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Δεν θα αποχωρήσει η Eλλάδα από την Eurovision

Σύμφωνα με το oikotimes.com η Ελλάδα θα συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2011. Η ιστοσελίδα αναφέρει όχι μόνο δηλώσεις των υπευθύνων της κρατικής τηλεόρασης, αλλά υποστηρίζει πως οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται και από την οργανωτική επιτροπή της EBU. Εκτός από την Ελλάδα, θετικά...


...έχουν απαντήσει το Βέλγιο, η Κύπρος, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ρουμανία, η Ισπανία και η Σουηδία. Η σελίδα υποστηρίζει πως η Ουγγαρία έχει εκδηλώσει πως επιθυμεί να επιστρέψει μέσα από το κρατικό ομογενειακό κανάλι της χώρας Duna TV. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία που θέλει την Ανδόρα να απέχει από τον διαγωνισμό. Υπεύθυνοι στην ιστοσελίδα esctoday.com γράφουν πως ο κρατικός σταθμός αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούσαν φήμες που ήθελαν την ΕΡΤ να αποχωρεί από τον θεσμό. Μονόστηλα σε εφημερίδες ανέφεραν πως ο νέος γενικός διευθυντής και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Γερουλάνος ήταν υποστηρικτές της αποχώρησης. Η είδηση είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Την είδηση αποχώρησης αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα και η Ντέπυ Γκολεμό στην χθεσινή έκδοση της Real News.

Να σημειώσουμε πως οι τρεις μεταδόσεις (δύο ημιτελικοί και τελικός) της Eurovision ανέβασαν σημαντικά τα ποσοστά τηλεθέασης και το μερίδιο αγοράς της κρατικής τηλεόρασης. Η ΝΕΤ φιγουράρει για την εβδομάδα που μας πέρασε στην δεύτερη θέση, γεγονός που αναμένεται να επαναληφθεί για φέτος μόνο κατά την διάρκεια του Μουντιάλ.