e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Υπό κατάρρευση η Ιαπωνική κυβέρνηση.


Η αποχώρηση απο το κυβερνητικό σχήμα του «μικρού» σοσιαλιστικού κόμματος, αλλά και την κάθετη υποχώρηση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού, οδηγούν την ιαπωνικό κυβέρνηση σε κατάρρευση.




Το σοσιαλιστικό κόμμα αποχώρησε μετά από την διαφωνία του για παραμονή αμερικανικών βάσεων.Είχε προηγηθεί η αποπομπή απο τον  πρωθυπουργό της χώρας κ. Yukio Hatoyama  του κ. Mizuho Fukushima, επικεφαλή των σοσιαλιστών και υπουργό Εσωτερικών υποθέσεων της , καθώς ο τελευταίος διαφώνησε ανοικτά με τις κυβερνητικές επιλογές για τις αμερικανικές βάσεις.



Ακόμα  βάσειτης δημοσκόπησης που δόθηκε στη δημοσιότητα το σαββατοκύριακο, η δημοτικότητα του κ. Hatoyama και της κυβέρνησής τους έχει υποχωρήσει στο 17%, με το ποσοστό των δυσαρεστημένων Ιαπώνων να φθάνει στο εντυπωσιακό 70%.


Επίσης το 57% των πολιτών είναι αντίθετοι με την απόφαση για την παραμονή των αμερικανικών βάσεων στην Οκινάβα, με μόλις το 27% να είναι υπέρ.


Σύμφωνα με το Associated Press ασκούνται ισχυρές πιέσεις στον κ. Hatoyama να παραιτηθεί, εν όψει και τον εκλογών για την Άνω Βουλή της χώρας που πραγματοποιούνται τον Ιούλιο.


Πάντως παρά τα έντονα πολιτικά προβλήματα ο δείκτης Nikkei κατόρθωσε να διατηρηθεί σε ανοδική τροχιά στη σημερινή συνεδρίαση, εμφανίζοντας κέρδη της τάξης του 0,49%.