e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Παναθηναϊκός: 1809 μέρες και συνεχίζει…

1809 μέρες και συνεχίζει…

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη μάχη της ημιτελικής φάσης με τον Πανελλήνιο με κεκτημένη ταχύτητα και τη σιγουριά των τεσσάρων σερί sweep σε ημιτελικά. To gazzetta.gr θυμάται και αναλύει. Αύριο συμπληρώνονται 1809 μέρες από την 1η Ιουνίου 2005. Τι έγινε τότε;

Έχασε για τελευταία φορά ο Παναθηναϊκός σε αγώνα της ημιτελικής φάσης των playoffs και γενικότερα σε αναμέτρηση της post season, εκτός φυσικά τελικών.


Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις με τον Πανελλήνιο έχοντας ένα σπάνιο κατόρθωμα να επιδείξει. Για τέσσερις συνεχόμενες σεζόν «σκουπίζει» όελς τις σειρές μέχρι τον τελικό, όπου συναντά τον Ολυμπιακό.

Την πρώτη μέρα του Ιουνίου του 2005, θύτης ήταν ο Πανιώνιος. Στο κλειστό της Αρτάκης, (τελευταία χρονιά, κατά την οποία οι Νεοσμυρνιώτες αγωνίστηκαν εκεί πριν τη φετινή επιστροφή τους) κέρδισαν με 70-67 και ισοφάρισαν την ημιτελική σειρά σε 2-2. Ο Παναθηναϊκός πέρασε στον τελικό απέναντι στην ΑΕΚ με το εμφατικό 101-57 του ΟΑΚΑ, αλλά η ιστορία είχε γραφτεί.

Τότε και τώρα…

Από τότε έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα. Τουλάχιστον στους Νεοσμυρνιώτες. Ο Στράτος Περπέρογλου από ταλαντούχος παίκτης των «κυανέρυθρων» φορά πλέον τα «πράσινα», ο Ρασάντ Ράιτ είναι ο ηγέτης της Άλμπα, ο Τράβις Ουότσον είναι ο βασικός σέντερ της Ζαλγκίρις, οι γερόλυκοι εκείνης της ομάδας, Γιώργος Σιγάλας και ο Νίκος Οικονόμου έχουν ξεκινήσει προπονητική καριέρα και o Βασιλης Σούλης κρέμασε τα παπούτσια του προ ολίγων μηνών.

Από την άλλη πλευρά, υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς παραμένουν οι Μπατίστ, Τσαρτσαρής και Διαμαντίδης με τον Αλβέρτη να έχει αναλάβει διοικητικό ρόλο στον Παναθηναϊκό, τον Λάκοβιτς να έχει πανηγυρίσει προ ημερών το πρώτο του Ευρωπαϊκό με την Μπαρτσελόνα, τον Σκεπάνοβιτς να αγωνίζεται στην ACB και τον Κουτλουάι αφού πέρασε και από την Α2 Τουρκίας να τερματίζει την καριέρα του.

Τέσσερις… σκούπες

Μετά το κοπιαστικό 3-2 επί του Πανιωνίου τη σεζόν 2004-05, ο Παναθηναϊκός πέρασε με τρεις νίκες κατά σειρά τους Άρη και Πανιώνιο από δυο φορές. Τη σεζόν 2005-06 οι «πράσινοι» προκρίθηκαν με τρεις άνετες νίκες (83-67, 93-71, 79-72) επί των Θεσσαλονικιών χωρίς να δυσκολευτούν ουσιαστικά σε κανένα παιχνίδι.

Την επόμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός συναντήθηκε για άλλη μια φορά με τον Πανιώνιο και μετά το 1-0 (85-77), αγχώθηκε αλλά χάρη στην ευστοχία του Διαμαντίδη και την αστοχία των Καυκή, Ουίνστον από την πλευρά του Πανιωνίου κέρδισε με 69-65 για να κάνει εύκολα το 3-0 (85-67) στο ΟΑΚΑ.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε ίδιο και απαράλλαχτο την επόμενη χρονιά. Οι Παρπέρογλου, Ουίνστον φορούσαν πράσινα, αλλά ο Πανιώνιος τον δυσκόλεψε και πάλι στο Ελληνικό (80-76). Ο Παναθηναϊκός κέρδισε άνετα στο ΟΑΚΑ (91-75, 98-75) και έφθασε στον τελικό με 3-0.

Τέλος, πέρυσι στο δρόμο του Παναθηναϊκού βρέθηκε ο Άρης, ο οποίος τον δυσκόλεψε περισσότερα στα ματς του ΟΑΚΑ. Εκει έχασε 84-80 στο πρώτο ματς και 71-69 στο τρίτο, ενώ στο Αλεξάνδρειο είχε ηττηθεί με 53-66.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός λίγο πριν ξεκινήσει τα ματς με τον Πανελλήνιο έχει 13 σερί νίκες θέλοντας άλλες τρεις για να ανανεώσει το ραντεβού του με τους τελικούς. 


Πηγή: gazzetta.gr