e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ο ιστός του Spiderman έγινε πραγματικότητα

Η ικανότητα του Spiderman να πιάνεται από τα ψηλότερα κτίρια και να ίπταται χάρη στον ιστό του, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, χάρη σε επιστημονική ομάδα, που κατάφερε να δημιουργήσει αρκετή ποσότητα μεταξωτού ιστού.


Ο ιστός είναι ισχυρός σαν ατσάλι, όπως αναφέρει το Sky News, όμως οι επιστήμονες δεν κατάφεραν να φτιάξουν αρκετή ποσότητα μέχρι στιγμής.

Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Wyoming, υπό τον καθηγητή Don Jarvis, ανέλυσαν και κατασκεύασαν δείγμα από τον ιστό του Spiderman, χρησιμοποιώντας μετάξι και πρωτεΐνη αράχνης.

Στην έρευνά τους, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό της Ακαδημίας Επιστημών, ανέφεραν όμως ότι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, καθώς οι αράχνες δεν παράγουν αρκετό "προϊόν", ενώ έχουν την τάση να τρώνε η μία την άλλη, ενώ όπως είπαν, μπορεί να μην είναι και τόσο δύσκολο να αναπαραγάγει κανείς μεταξοσκώληκες, το προϊόν που παράγουν όμως είναι "αδύναμο".

Οι επιστήμονες ευελπιστούν, το νέο υλικό να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς, όπως για τη δημιουργία τεχνητών τενόντων, ενώ θεωρούν ότι θα ήταν αποτελεσματικό και στην ενίσχυση αλεξίσφαιρων γιλέκων.






Πηγή: Sky News