e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ρεν: Δεν υπάρχουν όροι για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι για την επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, ο οποίος τόνισε ακόμη ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την επανάληψη των συνομιλιών με τις ελληνικές αρχές.

Απαντώντας, κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, σε ερώτηση για την πορεία υλοποίησης της ανταλλαγής των ομολόγων, o Αμαντέου Αλταφάζ σημείωσε ότι την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις και την επίτευξη συμφωνίας με τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα έχουν οι ελληνικές αρχές.

Όπως ανέφερε, αρμοδιότητα της Επιτροπής είναι να εξετάσει και να διασφαλιστεί ότι η όποια συμφωνία επιτευχθεί θα πληροί τους όρους της λύσης που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου. Πάντως, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

Ερωτηθείς εξάλλου σχετικά με τη θέση της Επιτροπής για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και για το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, ο ίδιος εκπρόσωπος αρνήθηκε επί της ουσίας να απαντήσει.



Ο κ. Αλταφάζ περιορίστηκε να δηλώσει ότι τα θέματα αυτά θα εξεταστούν στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές κατά την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.
NOOZ.GR