e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΕΜΥ: Χιονοπτώσεις και στην Αττική

Το τσουχτερό κρύο είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Τρίτη, καθώς χιονίζει στην Πάρνηθα, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει παροδικές χιονοπτώσεις, ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη.

Δυσχέρειες στην κυκλοφορία αυτοκινήτων στην Πάρνηθα, παρατηρούνται από το πρωί, λόγω χιονόπτωσης. Τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται στην ανατολική χώρα και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάσουν τα 7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, καθώς και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Τρίτη και Τετάρτη τη νύχτα και το πρωί αναμένεται παγετός στα ηπειρωτικά, που στα βόρεια και κεντρικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη, όπου αναμένεται και μικρή αύξηση της θερμοκρασίας.
nooz.gr