e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Lit C-1: Το μέλλον της μετακίνησης;

Η Lit Motors παρουσίασε ένα όχημα που υποστηρίζει πως θα αποτελέσει το μέλλον της μετακίνησης. Το όνομά του είναι C-1 και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου.

Πρώτα απ’ όλα, το C-1 είναι ηλεκτρικό. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ηλεκτροκινητήρας χαρίζει τελική ταχύτητα 190 χλμ./ώρα και αυτονομία 320 χλμ. στο C-1. Τα στοιχεία αυτά είναι από μόνα τους αρκετά εντυπωσιακά, αλλά τα πλεονεκτήματα του C-1 δε σταματούν εδώ. 

Το όχημα διαθέτει δύο γυροσκοπικούς μηχανισμούς, οι οποίοι διατηρούν όρθιο το όχημα ακόμη και σε περίπτωση σύγκρουσης , σύμφωνα με την εταιρεία! Και, όπως είναι φυσικό, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα μοτοσικλετών και αυτοκινήτων, είναι ιδιαίτερα πρακτικό και ασφαλές. 

Χάρη στις μικρές του διαστάσεις, καταφέρνει και κινείται ανάμεσα στα αυτοκίνητα, ενώ στις στροφές συμπεριφέρεται σαν μοτοσικλέτα. 

Επιπλέον, προστατεύει από τα καιρικά φαινόμενα σαν αυτοκίνητο και διαθέτει ζώνες ασφαλείας και αερόσακους! Σύμφωνα με τη Lit Motors, το C-1 θα παραχθεί αρχικά σε περιορισμένο αριθμό μέσα στο 2014 και θα είναι διαθέσιμο προς 19.000 ευρώ. 

Έπειτα, θα ακολουθήσει η μαζική παραγωγή του οχήματος, με την τιμή του να πέφτει στα 12.500 περίπου ευρώ. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα ηλεκτρικό όχημα με επιδόσεις μοτοσικλέτας και ενεργητική ασφάλεια αυτοκινήτου; 

Η Lit Motors παρουσιάζει κάποια εντυπωσιακά στοιχεία, αλλά τα πάντα θα κριθούν όταν το C-1 ξεκινήσει να κυκλοφορεί στους δρόμους.
nooz.gr