e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Λαγκάρντ: Περισσότερες γυναίκες στο ΔΝΤ

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είπε σε συνέντευξή της ότι επιθυμεί η αναλογία των γυναικών εργαζομένων στο ΔΝΤ από το 20% του συνόλου, σήμερα, να ανέλθει σύντομα στο 30%.

"Όταν ήμουν νεότερη, είχα την άποψη - όπως ίσως σήμερα η Άγγελα Μέρκελ - ότι οι γυναίκες δεν έχουν ανάγκη να αυξήσουν την αντιπροσώπευσή τους στους χώρους εργασίας", δηλώνει στην ίδια συνέντευξη.

"Όμως, έχω πλέον μεταβάλει αυτή την άποψη" και "επιθυμώ από 20% σήμερα σύντομα να ανέλθει στο 30% του συνόλου το ποσοστό των γυναικών εργαζομένων στο ΔΝΤ".

Επισήμως, το ΔΝΤ δεν κάνει αναφορές στην αναλογία αντρών και γυναικών στο σύνολο του προσωπικού του και σε ό,τι αφορά την πολιτική του για τις μελλοντικές προσλήψεις. Παλαιότερα είχε γίνει αναφορά σε "επίσημο στόχο" για το θέμα.
Το 2008, είχε τεθεί επίσημα ο στόχος το 2014 στο σύνολο του προσωπικού οι γυναίκες να αντιπροσωπεύουν ποσοστό 20%.

Το 2010 ο στόχος επιτεύχθηκε, δεδομένου ότι στην κατηγορία Β, των ανώτερων στελεχών, το 21,5% ήταν γυναίκες (την 31η Δεκεμβρίου). Προ τετραετίας, το ποσοστό ήταν 15,6%.

Η Λαγκάρντ είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, ύστερα από 10 άντρες. Παρέλαβε από τον συμπατριώτη της Ντομινίκ Στρος-Καν, που παραιτήθηκε εξαιτίας αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας καμαριέρας ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη πέρυσι τον Μάιο.
nooz.gr