e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Μοσκοβισί αντί Σόιμπλε προωθεί το Παρίσι για την προεδρία του Eurogroup


Η Γαλλία επιδιώκει να προωθήσει την υποψηφιότητα του υπουργού Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup και ο Φρανσουά Ολάντ θα βολιδοσκοπήσει τους κύριους ευρωπαίους εταίρους για το θέμα στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συναντηθεί την Παρασκευή στη Ρώμη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και θα εκμεταλλευθεί την ευκαιρία για να διερευνήσει το έδαφος, γράφει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη πηγές του περιβάλλοντος του Ολάντ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας τρέφει μεγάλες επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, του μόνου το όνομα του οποίου έχει ακουσθεί για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Το Παρίσι διάκειται αρνητικά απέναντι στην ιδέα ο υπουργός Οικονομικών μίας μεγάλης χώρας της ευρωζώνης να καταλάβει τη θέση αυτή.

Το επιχείρημα αυτό, το οποίο μπορεί αντίστοιχα να χρησιμοποιηθεί και κατά της υποψηφιότητας του Μοσκοβισί, "δεν προβάλλεται πλέον", διευκρινίζει η Handelsblatt, η οποία έχει την πληροφορία ότι "ο Ολάντ δεν θέλει να αναζητήσει νέο υπουργό Οικονομικών".

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης θεωρείται ότι ο Σόιμπλε δεν έχει πλέον καμία πιθανότητα να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.
nooz.gr