e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

"Οι πλούσιοι Έλληνες λιάζονται στις παραλίες"


Η εφημερίδα Bild στην εναγώνια αναζήτησή της να βρει σημάδια πείνας και εξαθλίωσης στην Ελλάδα πέφτει περιέργως πάνω σε πάμπλουτους Έλληνες που λιάζονται σε ονειρικές παραλίες, πληρώνουν τη μπύρα τους 8 ευρώ και κάνουν πάρτι με πλούσιο μπουφέ.

Ο γερμανός ρεπόρτερ φωτογραφίζεται μάλιστα στο γιοτ του Γιάννη που του δείχνει που είναι η βίλα του. Και ο τίτλος του άρθρου:

«Παρά την κρίση οι πλούσιοι Έλληνες απολαμβάνουν την πολυτέλεια». Και το γνωστό story γεμάτο από στερεότυπα περιγράφεται στο σημερινό φύλο της εφημερίδας ως εξής: «Σε μια εβδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές η χώρα απειλείται με έξοδο από το ευρώ.

Την ώρα που η ανεργία καλπάζει με 22%, την ώρα που όλο και περισσότερο άνθρωποι απειλούνται από την πείνα, η ελίτ της χώρας περιχαρακώνεται. Δεν πληρώνει φόρους και θωρακίζει τα λεφτά της στο εξωτερικό».

Ο «πολυμήχανος» ρεπόρτερ επιλέγει να συναντήσει την ελληνική φτώχεια σε μια απομονωμένη παραλία μιας πλούσιας συνοικίας. Περιγράφει λοιπόν ότι στο νερό υπάρχουν υπερπολυτελή πλεούμενα που επιβλέπουν σεκιουριτάδες, ότι στο μπαρ της παραλίας η μπύρα κοστίζει 8 ευρώ και το μπουκάλι η σαμπάνια 1.000 ευρώ.

Ο γερμανός ρεπόρτερ πιάνει κουβέντα με τους λουόμενους και μεταφέρει τη συνομιλία του. «Ρωτάμε τους πλούσιους Έλληνες γα τις ευθύνες τους, πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν 200 δις ευρώ στην Ελβετία, πώς είναι δυνατόν μόνο 25.000 Έλληνες να δηλώνουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ ετησίως;

Τους ρωτάμε αν πληρώνουν φόρους. Και εκείνοι απαντούν: γιατί να πληρώσουμε φόρους; Για να τα βουτήξει το διεφθαρμένο κράτος»;



Πηγή: Deutsche Welle