e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Μειώνουν τα τιμολόγιά τους οι ασφαλιστικές

 

Που κρύβονται οι ευκαιρίες και τι ισχύει για την Αγορά αυτοκινήτου
 
Στην αναπροσαρμογή των τιμολογίων τους έχουν προχωρήσει οι ασφαλιστικές εταιρείες από τις αρχές του έτους, με πρωταγωνιστές τους πολυεθνικούς και τραπεζικούς ασφαλιστικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.


Κύρια αιτία αυτής της πολιτικής η οικονομική κρίση και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός για μερίδια της αγοράς του κλάδου αυτοκινήτου, που αν και μειώθηκε ο στόλος των ασφαλισμένων αυτοκινήτων, συνεχίζει να είναι κινητήριος μοχλός της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Τι ισχύει



Η Ατλαντική Ένωση ανακοίνωσε πρόσφατα σημαντικές μειώσεις του τιμολογίου έως και 14%, αναλόγως της έδρας κυκλοφορίας και χρήσης του οχήματος.

Νέο τιμολόγιο ανακοίνωσε προ ημερών η ERGO, στην αστική ευθύνη αυτοκινήτου προσφέρεται με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά ασφάλιστρα, μειωμένα έως και 15%, ανάλογα με την περιοχή, το ασφαλιζόμενο όχημα και την οδική συμπεριφορά του ασφαλισμένου.

Η Chartis από την 1η Μαΐου εφάρμοσε σημαντικές μειώσεις έως και 19% στα ασφάλιστρα της αστικής ευθύνης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, μοντέλα αυτοκινήτων και κατηγορίες ιπποδύναμης που παρουσίασαν βελτιωμένα αποτελέσματα ζημιών σε σχέση με το παρελθόν, ενώ παράλληλα αύξησε την έκπτωση που δίνεται στους προσεκτικούς οδηγούς αυτοκινήτων και φορτηγών.

Η Allianz στις αρχές Μαρτίου ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα της, «All For 1 Economy», που περιλαμβάνει :όλες τις καλύψεις της αστικής ευθύνης προς τρίτους για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές την κάλυψη υλικών ζημιών από ανασφάλιστο όχημα και την υπηρεσία οδικής βοήθειας All Help.

Η International Life, έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Δεκέμβριο του διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έτσι, για τον υπολογισμό του ασφαλίστρου λαμβάνονται υπόψιν συμπληρωματικά των φορολογήσιμων ίππων και της γεωγραφικής περιοχής, η ηλικία του οδηγού, η ηλικία του οχήματος, η μάρκα και το μοντέλο του οχήματος. Με την παραμετρική τιμολόγηση η συλλογή των απαιτούμενων πληροφοριών διατηρείται απλή, με μόνα απαιτούμενα έγγραφα την Άδεια οδήγησης και την Άδεια Κυκλοφορίας.

Η ΑΧΑ Ασφαλιστική από την 1η Απριλίου 2011 η ΑΧΑ εισήγαγε νέο τιμολόγιο που εξασφαλίζει χαμηλότερο ασφάλιστρο σε παλαιούς και νέους πελάτες. Οι μειώσεις για τους παλαιούς ασφαλισμένους Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης οχημάτων ανέρχονται σε ποσοστό μέχρι και 15%, ενώ για τους νέους πελάτες οι μειώσεις φθάνουν μέχρι και 20% στα Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης οχήματα και μέχρι 10% στις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων.

H Υδρόγειος Ασφαλιστική από, τον Μάρτιο του 2012, παρουσίασε νέο τιμολόγιο με προϋποθέσεις ευνοϊκότερης τιμολόγησης στον Κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, εξετάζοντας τα στατιστικά στοιχεία ζημιών νομών και περιοχών της τελευταίας τριετίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, συνολικά 23 Νομοί και 147 περιοχές που παρουσιάζουν καλά αποτελέσματα ζημιών εντάσσονται σε ευνοϊκότερες τιμολογιακές ζώνες.

Η Groupama Φοίνιξ έχει ανακοινώσει εδώ και ένα χρόνο το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Motor GP χωρίς έκπτωση στην πληρότητα και ποιότητα των προγραμμάτων, καθώς παρέχει 11 καλύψεις, 7 καινοτόμες υπηρεσίες και 1 δώρο υγείας σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

Η Εθνική Ασφαλιστική επίσης εφαρμόζει σύστημα παραμετροποίησης των ασφαλίστρων χωρίζοντας την Ελλάδα σε 6 γεωγραφικές ζώνες. Ενώ προσφέρει εκπτώσεις5% στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων των οικογενειών που ασφαλίζουν πάνω από 3 αυτοκίνητα, χωρίς ιστορικό ατυχήματος για 5 χρόνια, με έκπτωση 4% στην Αστική Ευθύνη και στη Μικτή, επιπλέον έκπτωση 10% στα ασφάλιστρα του Αυτοκινήτου των κατόχων συμβολαίου Ζωής ή Πυρός στην εταιρία.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν προσφορές και πακέτα για μειωμένα ασφάλιστρα και τα παραπάνω πληροφορίες του θέματος είναι από διαθέσιμα στοιχεία, από ανακοινώσεις των εταιριών και από πληροφορίες στις ιστοσελίδες τους.

Πηγή: asfalisinet.gr