e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

S&P: Επίπονη δεκαετία για την Ελλάδα

Ιδιαίτερα επίπονη προβλέπει την επόμενη δεκαετία για την Ελλάδα ο Τζον Τσέιμπερς, ο οποίος είναι κορυφαίο στέλεχος του οίκου Standard & Poor's.

Από τη Σιγκαπούρη όπου βρίσκεται έκανε εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη παρά τις οποίες δυσκολίες αντιμετωπίζει, εξέφρασε.

«Αυτό που περιμένει την Ελλάδα είναι μια μακρά και επίπονη πορεία, που ενδεχομένως να διαρκέσει μία δεκαετία. Δεν πιστεύουμε όμως ότι η χώρα θα εγκαταλείψει τη Ζώνη του Ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσέιμπερς.

Σε περίπτωση χρεωκοπίας...



Σε περίπτωση όμως που βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, τότε «οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν χρεωκοπήσει θα καταλήξουν να κηρύξουν στάση πληρωμών, καθώς το χρέος τους θα είναι σε ευρώ και τα έσοδά τους θα είναι σε δραχμές.

Αλλά ακόμη και αυτό το ενδεχόμενο αξίζει να ληφθεί υπόψη, εάν σκεφθεί το ανταγωνιστικό όφελος που θα προέλθει από την υποτίμηση.

Εάν όμως μπορεί κανείς να μάθει από τα διδάγματα της ιστορίας, τα ανταγωνιστικά οφέλη δεν θα διαρκέσουν πολύ, λόγω του επακόλουθου πληθωρισμού» τόνισε ο κ. Τσέιμπερς του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.
dealnews.gr