e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ειδικό Ταμείο Συνοχής και Αλληλοβοήθειας από το δήμο Λαγκαδά

Στην ίδρυση Ειδικού Ταμείου Συνοχής και Αλληλοβοήθειας Δημοτών προχωρά η δημοτική αρχή του Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός του ταμείου θα είναι να παρέχει οικονομική βοήθεια σε άτομα ή οικογένειες που αποδεδειγμένα στερούνται πόρους επιβίωσης ή επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Καθημερινά στο δημαρχείο Λαγκαδά προσέρχονται δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, είτε είναι άνεργοι είτε στερούνται τους απαραίτητους πόρους για να ζήσουν. «Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο καθώς η ανεργία στην περιοχή φτάνει το 40% - 50%», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Αναστασιάδης.


«Υπήρχε ένας προβληματισμός έως τώρα διότι θέλαμε να βοηθήσουμε κάποιους δημότες οικονομικά και συναντούσαμε εμπόδια από τον Επίτροπο. Ετσι, ως δημοτική αρχή καταλήξαμε να ιδρύσουμε το συγκεκριμένο ταμείο, το οποίο ελπίζουμε πως αφού λυθούν τα νομικά ζητήματα θα αρχίσει να προσφέρει οικονομική βοήθεια σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη από τις αρχές του καλοκαιριού», πρόσθεσε ο κ.Αναστασιάδης.

Το Ειδικό Ταμείο Συνοχής θα λειτουργεί εξωθεσμικά, με ειδικό καταστατικό που θα συνταχθεί, χωρίς επιβάρυνση του δημοτικού ταμείου. Τα χρήματα, που θα δίνονται ως βοήθεια, θα προέρχονται από ολόκληρο τον μισθό του δημάρχου κ.Αναστασιάδη, από εισφορές των δημοτικών συμβούλων αλλά και από ιδιώτες, σωματεία, συλλόγους και επιχειρηματίες του Λαγκαδά που θα θελήσουν να προσφέρουν.

Θα διοικείται από τον εκάστοτε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη βοήθεια του εκάστοτε αντιπροέδρου και γραμματέα, ενώ ως μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου θα είναι από ένας σύμβουλος όλων των δημοτικών παρατάξεων.
nooz.gr