e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πως «τσιμπάνε» τα στοιχεία σας από το mail

Τρομακτικές διαστάσεις έχουν πάρει οι απάτες μέσω mails καθώς επιτήδειοι σκαρφίζονται διάφορους τρόπους προκειμένου να αποσπάσουν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών

Πριν από λίγα 24ωρα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν στο διαδίκτυο και νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης, μέσω απατηλού μηνύματος, το οποίο αποστέλλεται σε χιλιάδες χρήστες και τους ενημερώνει για «δήθεν» επιστροφή φόρου.

Οι δράστες εμφανίζουν και πάλι ως αποστολέα του απατηλού μηνύματος το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) και επιχειρούν με τη μέθοδο «phishing» να «αλιεύσουν» προσωπικά δεδομένα χρηστών του διαδικτύου, όπως αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικών καρτών κ.λπ.


Παρόμοια υπόθεση



Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την αποκάλυψη μιας παρόμοιας υπόθεσης.


Πιο συγκεκριμένα υπενθυμίζεται ότι στις 6 Μαρτίου είχε εξιχνιαστεί ανάλογη περίπτωση και είχαν συλληφθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση τρεις αλλοδαποί.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με ανακοίνωσή της παρακαλεί τους πολίτες – χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή εξαπάτησης τους από τέτοιου είδους απατηλά ηλεκτρονικά μηνύματα και στις περιπτώσεις αυτές τους καλεί να επικοινωνούν με την υπηρεσία, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ccu@cybercrimeunit.gov.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
dealnews.gr