e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

SPD: «Πάγωμα» Ελλήνων λογαριασμών φοροφυγάδων στο εξωτερικό

Να «παγώσουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί Ελλήνων φοροφυγάδων στο εξωτερικό, μέχρι αυτοί να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, πρότεινε ο πρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Γιατί δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσει η ΕΕ στο πάγωμα των λογαριασμών πλουσίων Ελλήνων σε τράπεζες του εξωτερικού μέχρι αυτοί να καταβάλουν τους φόρους που χρωστούν», διερωτάται ο κ. Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Rheinische Post του Ντίσελντορφ.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών υποστηρίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, από τη στιγμή που προσφέρει βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γκάμπριελ τονίζει ότι το πρόγραμμα περικοπών που έχει επιβάλει στην Ελλάδα η τρόικα πλήττει κυρίως τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η ζήτηση.

Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ, η οποία όπως τονίζει, δεν οδηγεί μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη σε μια βαθιά οικονομική κρίση.

Σημειώνεται, τέλος, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Infratest dimap για λογαριασμό του ARD, το 48% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της συνέχισης της βοήθειας των χωρών της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα.

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αφεθεί να χρεοκοπήσει εκφράζει το 43%.
dealnews.gr