e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Φως στο τούνελ του Eurogroup – Το σαββατοκύριακο το «κούρεμα»

Στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι στραμμένο από σήμερα έως και τη Δευτέρα το απόγευμα το ενδιαφέρον του Μεγάρου Μαξίμου και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Στόχος; Να προετοιμασθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ελληνική αποστολή, καθώς εκεί ουσιαστικά θα κριθεί το δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι το πράσινο φως είναι απλώς θέμα χρόνου, ωστόσο, υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας Βερολίνο, που θεωρείται και είναι ανεξέλεγκτος. Γι αυτό και είναι μη προβλέψιμος. Και γι αυτό ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε σήμερα να αναβληθεί η προγραμματισμένη προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να μπορεί απερίσπαστος να μελετήσει τον ελληνικό φάκελο.

Παράλληλα, η Αθήνα έχει στραμμένη την προσοχή της και στο «κούρεμα» του χρέους που λογικά ξεκινά μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το πρώτο βήμα θα γίνει από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, οι οποίες θα ανταλλάξουν τους τίτλους του ελληνικού δημοσίου, που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους, μοιράζοντας τις υπεραξίες που έχουν καταγράψει στα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης.

Την ίδια τακτική αναμένεται ότι θα ακολουθήσει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ ήδη γαλλικές εμπορικές τράπεζες άρχισαν να κάνουν προβλέψεις για τις επιπτώσεις από το «κούρεμα» στα αποτελέσματα τους.
dealnews.gr