e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά το Eurogroup


Το βλέμμα της κυβέρνησης βρίσκεται πλέον στην επόμενη μέρα της συμφωνίας στο Eurogroup, ενώ εντείνει τις προσπάθειές της να κλείσει τις εκκρεμότητες και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Πρώτη προτεραιότητα είναι οι ψηφοφορίες για το PSI και ο εφαρμοστικός νόμος, με «επόμενη στάση» το Eurogroup στο τέλος του μήνα και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 1η Μαρτίου, όταν θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Παράλληλα, βάση του χρονοδιαγράμματος των διαδικασιών που θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει η κυβέρνηση, στο προσκήνιο έρχεται εκ νέου το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει αισιοδοξία ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες έχοντας στις βαλίτσες του όλα τα προαπαιτούμενα, δηλαδή ψηφισμένα όλα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους. Η αισιοδοξία αυτή βασίζεται στο κλίμα που υπάρχει στα δύο μεγάλα κόμματα υπέρ της έγκρισης των εφαρμοστικών νομοσχεδίων.

Σήμερα αναμένεται η έγκριση του PSI από την Ολομέλεια της Βουλής και οι ρήτρες συλλογικής δράσης.

Κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία συνεχίζεται με τον εφαρμοστικό νόμο, που περιλαμβάνει την περικοπή δαπανών στον προϋπολογισμό του 2012, και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το φάρμακο.

Ο στόχος είναι όλα τα νομοσχέδια να έχουν ψηφιστεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την 1η και 2α Μαρτίου.
dealnews.gr