e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Οι ομογενείς ανοίγουν την πόρτα στο νέο κύμα μετανάστευσης

Προσλαμβάνουν Έλληνες στις επιχειρήσεις τους – Χιλιάδες οι αιτήσεις στον ιστότοπο που δημιούργησαν

Διέξοδο στο εξωτερικό ψάχνουν χιλιάδες Έλληνες καθώς η ανεργία έχει εκτοξευτεί στα ύψη, ιδιαίτερα για τους νέους.

Η μαζική μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας δεν άφησε ασυγκίνητους τους ομογενείς, οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν τους άνεργους να βρουν δουλειά είτε στο εξωτερικό σε δικές τους επιχειρήσεις, είτε εξ' αποστάσεις μέσω διαδικτύου.



Τις τελευταίες ημέρες οι ομογενείς έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία που σκοπό έχει την απορρόφηση Ελλήνων σε εταιρείες του εξωτερικού. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Αμερική μέσω ενός ειδησεογραφικού πόρταλ και πολύ σύντομα βρήκε ανταπόκριση από τους επιχειρηματικούς κύκλους.

Το «Hire a Greek» (προσέλαβε έναν Έλληνα) με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν μέσω του ομογενειακού σάιτ greekreporter έχει ήδη κατακλυστεί από βιογραφικά Ελλήνων που επιθυμούν να εργαστούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού ή ακόμα και εξ αποστάσεως. Σε διάρκεια μίας μόνο εβδομάδας λειτουργίας οι εγγραφές ξεπέρασαν τις χίλιες. Η αρχική ιδέα ανήκει στον ιδιοκτήτη του πόρταλ κ. Αναστάσιο Παπαποστόλου.

Με θετικό μάτι βλέπουν την κίνηση αυτή οι επιχειρηματίες σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία εξέλαβαν θετικά την κίνηση αυτή και είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν και να προσλάβουν τους υποψήφιους που στέλνουν βιογραφικά.

Έλληνες επιχειρηματίες της Αμερικής τους κοινοποιήθηκε η κίνηση και όλοι ενημέρωσαν άμεσα το HR τους, το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση ποικίλλουν βέβαια από χώρα σε χώρα. Στην Αμερική και στον Καναδά οι web designers έχουν «μεγάλη πέραση», όπως και όλα τα επαγγέλματα με αντικείμενο την πληροφορική και τον προγραμματισμό. Ζήτηση υπάρχει επίσης και σε οικονομολόγους, αλλά και ερευνητές σε πανεπιστημιακά κέντρα. Στην Αυστραλία ζητούν κυρίως μηχανικούς και οικοδόμους, γιατί η οικοδομή γνωρίζει μεγάλη άνθηση αυτή την εποχή. Εκτός από τη μετανάστευση, όμως, εκατοντάδες δουλειές μπορούν να γίνουν από απόσταση, μέσω διαδικτύου. Μοντέρ, μεταφραστές αλλά και σχεδιαστές web μπορούν άνετα να εργαστούν από άλλη ήπειρο.
dealnews.gr