e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ποιες εταιρίες οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση


«Για ορισμένες εταιρείες, οι οποίες έχουν δυναμική ανάπτυξης κι αξιοποίησης, δεν μπορεί να σταθεί να πωληθούν οι μετοχές τους στη τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία», τόνισε ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Ι. Κουκιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι «αξιοποίηση σημαίνει ότι θα ληφθεί υπόψη η δυναμική ανάπτυξης, η δυναμική μελλοντικών εσόδων. Και, συνεπώς, θα πρέπει το κράτος, το Ταμείο να καρπωθεί και μέρος της αξίας αυτής. Εάν λειτουργούσαμε διαφορετικά, θα μας κατηγορούσαν για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Εξήγησε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις καθυστέρησαν, λόγω της αβεβαιότητας για το PSI και των εκκρεμοτήτων με το Eurogroup, λέγοντας ότι «δεν ερχόταν κανένας επενδυτής, που ενδιαφερόταν για κάποια αξιοποίηση και επένδυση, όσο δεν έκλεινε αυτή η εκκρεμότητα. Τώρα που έκλεισε αυτή η εκκρεμότητα, έχουμε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε στην αγορά και να έχουμε την προσέλκυση επενδυτών. Από κει και πέρα, το τι ενδιαφέρον θα υπάρξει, θα φανεί».

Ο κ. Κουκιάδης είπε ότι άμεσα θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί και συμπλήρωσε: «Αναμένεται άμεσα να βγει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΠΑ. Είναι μεγάλες εταιρίες που αφορούν το φυσικό αέριο. Μετά θα βγουν τα ΕΛΠΕ και τέλη Μαρτίου περιμένουμε να δούμε το ενδιαφέρον για το Ελληνικό. Θα έχουμε τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος. Άρα θα έχουμε μια πρώτη γεύση, πώς αντιδρά η αγορά. Τι θέλει η αγορά. Τι ζητάνε οι επενδυτές. Και τότε θα έχουμε πραγματικά στοιχεία, που δεν τα είχαμε μέχρι σήμερα».

Επισήμανε ακόμη ότι, για πολλές εταιρείες, υπάρχουν και ειδικά θέματα και τόνισε ότι «αλλού, χρειάζεται να δοθούν άδειες, αλλού να διευθετηθούν συμβάσεις, παραδείγματος χάρη, η ΔΕΠΑ έχει συμβάσεις για προμήθειες αερίου για τα επόμενα δέκα χρόνια».
nooz.gr