e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Επιστράτευση των εργαζομένων στην Καθαριότητα


Σε επίταξη των απορριμματοφόρων και επιστράτευση των οδηγών όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τα σκουπίδια που μοιάζουν με πύργους στους δρόμους.

Η επίταξη ισχύει, σύμφωνα με την απόφαση, από το πρωί της Τρίτης για να προστατευτεί η δημόσια υγεία, ωστόσο μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας δεν είχε αποφέρει αποτελέσματα. Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Α. Βαρελάς, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί ούτε ένα φύλλο επιστράτευσης σε οδηγό του Δήμου Αθηναίων.

Με την απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εξουσιοδοτείται ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, να επιδώσει τα φύλλα επίταξης στους απεργούς.


Τα ατομικά φύλλα της επιστράτευσης δεν είχαν επιδοθεί έως και λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνδικαλιστές εμφανίζονταν έτοιμοι να πειθαρχήσουν από την ώρα που θα λάβουν τα ειδοποιητήρια, σημειώνοντας όμως ότι ακόμα και στην περίπτωση που η απεργία τους κριθεί παράνομη, οι εργαζόμενοι στο τομέα της καθαριότητας καλύπτονται από την απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.


Συνεπώς, ακόμα και στην περίπτωση που προχωρήσει η επίταξη, οι οδηγοί θα βγουν στους δρόμους, χωρίς όμως εργάτες που μαζεύουν τα σκουπίδια.

Ανυποχώρητη η ΠΟΕ- ΟΤΑ

Απαντώντας, η ΠΟΕ- ΟΤΑ καταγγέλλει την "επιχείρηση ποινικοποίησης του συνδικαλιστικού αγώνα και τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση".

"Η κυβέρνηση απείλησε με απόλυση τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αυτών, εκβίασε πώς δεν θα καταβάλει τις αποδοχές σε όσους είχαν προβεί σε κατάληψη δημοσίων κτιρίων, έστειλε τα Μ.Α.Τ. να ανοίξουν τη χωματερή της Φυλής", αναφέρει.

"Η κυβέρνηση αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση των οδηγών απορριμματοφόρων και φορτηγών οχημάτων και την επίταξη των απορριμματοφόρων και φορτηγών οχημάτων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής. Ο αυταρχικός – και όχι μόνο - κατήφορος της είναι ασταμάτητος, ενώ η πράξη της πολιτικής επιστράτευσης για πρώτη φορά συνδέεται με την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων που θέλουν να εμπλακούν στη διαχείριση των απορριμμάτων", προστίθεται.

"Η ΠΟΕ- ΟΤΑ δηλώνει πώς κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό. Ο αγώνας είναι δίκαιος και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένοι και αποφασισμένοι θα συνεχίσουν μέχρι να ανατραπεί η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης", καταλήγει η ανακοίνωση.

Επικρίσεις ΣΥΡΙΖΑ

Την κυβερνητική απόφαση επέκρινε και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσης στην οποία αναφέρεται: "Μια νέα αντιδημοκρατική εκτροπή είναι σε εξέλιξη, αφού η κυβέρνηση καταργεί επί της ουσίας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας. Ο κυβερνητικός αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τέλος".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στους απεργούς της ΠΟΕ - ΟΤΑ και καλεί όλους τους εργαζόμενους να τους συμπαρασταθούν με τη μαζική παρουσία τους στα κατειλημμένα αμαξοστάσια των δήμων και την ενεργητική συμμετοχή τους στη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη", καταλήγει.
nooz.gr