Το αν θα φάμε καλό φρούτο είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα τύχης (υπάρχουν άλλωστε τα γνωστά γνωμικά), καθώς ακόμη και ο πιο έμπειρος καταναλωτής δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα αποδειχτεί εύγευστο και ζουμερό.Μία μηχανή που κατασκευάστηκε στην Ισπανία δίνει λύση στο πρόβλημα αυτό καθώς χρησιμοποιεί "τεχνητή όραση" με ακτίνες UV έτσι ώστε να σκανάρει το φρούτο και να μας λέει αν είναι καλό πριν το κόψουμε.
Το δημιούργησαν επιστήμονες στη Βαλένθια που είναι γνωστή για την καλή παραγωγή εσπεριδοειδών για να αντικαταστήσει τους ανθρώπους που σκάναραν τα φρούτα, καθώς η ακτινοβολία είναι επιβλαβής για την υγεία.
Η ομάδα των επιστημόνων σύμφωνα με το BBC έχει προχωρήσει και σε άλλες ανακαλύψεις που αφορούν τα εσπεριδοειδή.
Δημιούργησαν επίσης μηχανισμό που κάνει διαλογή και αξιολόγηση των φρούτων και τα κατατάσσει σε κατηγορίες, ανάλογα με τα "τραύματα" που έχουν υποστεί. Τα πρώτης κατηγορίας φρούτα στέλνονται σε πιο "απαιτητικές" αγορές ενώ τα άλλα σε αυτές που είναι πιο "καλόβολες".
nooz.gr
Το δημιούργησαν επιστήμονες στη Βαλένθια που είναι γνωστή για την καλή παραγωγή εσπεριδοειδών για να αντικαταστήσει τους ανθρώπους που σκάναραν τα φρούτα, καθώς η ακτινοβολία είναι επιβλαβής για την υγεία.
Η ομάδα των επιστημόνων σύμφωνα με το BBC έχει προχωρήσει και σε άλλες ανακαλύψεις που αφορούν τα εσπεριδοειδή.
Δημιούργησαν επίσης μηχανισμό που κάνει διαλογή και αξιολόγηση των φρούτων και τα κατατάσσει σε κατηγορίες, ανάλογα με τα "τραύματα" που έχουν υποστεί. Τα πρώτης κατηγορίας φρούτα στέλνονται σε πιο "απαιτητικές" αγορές ενώ τα άλλα σε αυτές που είναι πιο "καλόβολες".
nooz.gr