e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με «άρωμα» χρεωκοπίας


Σε μια συμφωνία η οποία θα προβλέπει, ως οροφή, ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, της τάξης του 40%, φαίνεται να προωθείται στο πλαίσιο μιας άτυπης συμφωνίας μεταξύ τραπεζών και Ευρωζώνης.

Οι τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται στην Αθήνα, κάνουν λόγο για ένα modus vivendi, στο οποίο έχουν καταλήξει από τη μια πλευρά ο επικεφαλής της Deutsche Bank κ. Τ. Ακερμαν, ο οποίος διαπραγματεύεται για λογαριασμό των τραπεζών και η γερμανική κυβέρνηση, η οποία από την άλλη είναι αυτή που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.














Ωστόσο, απομένουν ακόμα πάρα πολλές εκκρεμότητες, οι οποίες θα πρέπει να κανονισθούν, προκειμένου να ανακοινωθεί το τελικό περιεχόμενο της συμφωνίας.














Γι αυτό και το πιθανότερο είναι ότι δεν προλαβαίνουν να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις την Κυριακή, οπότε συγκαλείται έκτακτη σύνοδος.














Για το σκοπό αυτό και η Αθήνα, τις τελευταίες ώρες, χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών από αυτή τη σύνοδο, καθώς όλα δείχνουν ότι θα χρειασθεί κι άλλος κύκλος διαπραγματεύσεων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών.














Εννοείται ότι σε περίπτωση υποχρεωτικής, τότε δεν θα μιλάμε για σχέδιο διάσωσης, αλλά για χρεωκοπία της Ελλάδας.
dealnews.gr