e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: Πάμε στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς μεγάλες προσδοκίες

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται την Κυριακή, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει το καλύτερο για τη χώρα και για την ευρωζώνη.


"Όλοι καταλαβαίνουν ότι αν σωθεί η Ελλάδα θα σωθεί και η ευρωζώνη αλλά και το αντίστροφο: αν αποτύχουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να θωρακίσουν τον εαυτό τους" δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και επισφαλής γιατί υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην Ευρώπη και διεθνώς, ενώ σημείωσε πως "πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κάνουμε έναν πόλεμο".

Σχολιάζοντας την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: "Εδώ ο κόσμος ταλαιπωρείται, υφίσταται πολύ μεγάλες θυσίες. Επιτελούμε ένα πατριωτικό καθήκον γιατί πρέπει να σώσουμε τη χώρα... Εάν κάποιοι νομίζουν ότι ζούμε υπό κανονικές συνθήκες και εφαρμόζουμε μία πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε, περικοπών και λιτότητας, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος".

"Θα ήμασταν ευτυχείς αν μπορούσαμε να είμαστε γενναιόδωροι, να δώσουμε σε όλους κάτι παραπάνω. Δυστυχώς κόβουμε από όλους και κυρίως από αυτούς που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους. Και πρέπει να κινητοποιηθούμε σε έναν αγώνα εθνικό κατά της φοροδιαφυγής. Γιατί το προϊόν αυτού του αγώνα θα διατεθεί για να κλείσουμε πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της κοινωνίας, και ιδίως σε βάρος των πιο αδυνάτων" κατέληξε.
nooz.gr