e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μπαρόζο: Αναμένουμε ισχυρή απάντηση από τη Σύνοδο

Παρότι η Σύνοδος Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου δεν αναμένεται να δώσει μια οριστική λύση στην κρίση χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, φέρεται αισιόδοξος ότι την προσεχή Κυριακή θα επιτευχθεί συμφωνία αναφορικά με το ζήτημα της παροχής εγγυήσεων προς τα κράτη - μέλη. «Στη σύνοδο της Κυριακής, προφανώς περιμένουμε μια απάντηση, μια ισχυρή απάντηση, για την παροχή εγγυήσεων σε όλες της χώρες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.


Σημειώνοντας πως δεν μπορεί να προκαταλάβει συγκεκριμένες αποφάσεις αναφορικά με την στήριξη της Ισπανίας μέσω του EFSF, ο κ. Μπαρόζο τόνισε πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να εξετασθεί από κοινού με τις ισπανικές αρχές.

«Στην ευρωζώνη έχουμε την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που καλύπτονται από το πρόγραμμα. Υπάρχουν και άλλες χώρες που θα μπορούσαν να ευνοηθούν από το ευρωπαϊκό ταμείο σταθερότητας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, αλλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να προκαταλάβουμε τις αποφάσεις που θα ληφθούν την Κυριακή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Κομισιόν.
dealnews.gr