e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

«Δώστε επίδομα θέρμανσης στους αδύναμους»


Με παρέμβαση τους οι πρατηριούχοι ζητούν την εξίσωση του φόρου στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης και τονίζουν ότι πρέπει να συνοδευτεί από επιδότηση της θέρμανσης με βάση εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια. 
Μάλιστα ο κλάδος τίθεται υπέρ της εξίσωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθρεμπορίας καυσίμων, αλλά ζητά μέρος των εσόδων να επιστρέψει στους πλέον δοκιμαζόμενους από τους πολίτες, δηλαδή τα χαμηλά εισοδήματα και τις ακριτικές περιοχές.

«Εφ' όσον η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εξίσωση του ΕΦΚ έστω και σταδιακά μέχρι το 2013 για τον έλεγχο και την πάταξη της λαθρεμπορίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, πρέπει να φροντίσει άμεσα μέρος των εσόδων που θα εισπράξει από την πάταξη της λαθρεμπορίας, να τα διαθέσει για την επιδότηση κοινωνικών ομάδων μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Ο χειμώνας προβλέπεται οικονομικά βαρύς για όλους τους Έλληνες, ας μην τον κάνουμε δυσβάστακτο και παγωμένο για τους συνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους και τους άνεργους», υπογραμμίζεται.

Θετική είναι η στάση της Ομοσπονδίας και για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων, κάτι που αποτελεί βασικό αίτημα του κλάδου τα τελευταία 10 χρόνια γιατί θα συμβάλει αποτελεσματικά στην πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων.
dealnews.gr