e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Τόνοι πετρελαίου της Shell μολύνουν τη Β. Θάλασσα

Ο πετρελαϊκός όμιλος Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η διαρροή στη Βόρεια Θάλασσα πετρελαίου από αγωγό της, ο οποίος έχει υποστεί ρήγμα, ωστόσο η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει τώρα είναι μικρότερη.

"Η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει έχει μειωθεί στα περίπου δυο βαρέλια την ημέρα", δήλωσε στο ραδιοσταθμό του BBC, ο τεχνικός διευθυντής των επιχειρήσεων εξόρυξης της Shell στην Ευρώπη Γκλεν Σέιλι

Το Reuters αποκάλυψε το Σάββατο ότι η διαρροή του πετρελαίου από τον αγωγό που συνδέεται με την πλατφόρμα εξόρυξης Γκάνετ που ανήκει στη Shell και στην Exxon Mobil Corp και η οποία βρίσκεται 180χλμ ανοιχτά του λιμανιού Αμπερντίν, της Σκωτίας, είχε αρχίσει δυο ημέρες πριν το αποκαλύψουν οι αρχές ή η εταιρεία.

Ο Σέιλι δικαιολόγησε την αρχική σιωπή του πετρελαϊκού ομίλου λέγοντας ότι η διαρροή εντοπίσθηκε σε περίπλοκη υποθαλάσσια υποδομή.

Η εταιρεία δεν είναι μέχρι στιγμής σε θέση να ανακοινώσει πότε θα σταματήσει η διαρροή.

Η Shell ανακοίνωσε ότι περίπου 216 τόνοι πετρελαίου που ισοδυναμούν με 1.300 βαρέλια, έχουν διαρρεύσει στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά ότι η ποσότητα του πετρελαίου που διαρρέει μειώθηκε μετά το σφράγισμα ενός φρέατος.

Ο Σέιλι δήλωσε ότι η Shell πιστεύει ότι το πετρέλαιο που έχει διαρρεύσει δεν θα φθάσει στις ακτές.
nooz.gr