e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Διψά... η αγορά εμφιαλωμένου

Με τις σημαντικές δυσκολίες που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στο σύνολο της αγοράς βρίσκονται αντιμέτωπες τον τελευταίο χρόνο οι επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού. Η αύξηση του ΦΠΑ από 9% σε 13% και η γενικότερη οικονομική κατάσταση έχουν οδηγήσει την αγορά εμφιαλωμένου νερού σε πτώση που φτάνει το 20%.


Την ίδια στιγμή η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών, αναμένεται να πλήξει σημαντικά την κατηγορία των ανθρακούχων νερών.

Τα εμφιαλωμένα νερά, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμφιαλώσεως Φυσικού Μεταλλικού Νερού - ΣΕΦΥΜΕΝ Κωνσταντίνος Κούτσας, είναι προϊόντα πρώτης ανάγκης άρρηκτα συνδεδεμένα με τη διατήρηση της καλής υγείας.

Και φυσικά η κατανάλωσή τους θα έπρεπε να ενθαρρύνεται μιας και η συμβολή τους στη διατήρηση της καλής υγείας έχει ως αποτέλεσμα τελικά και μικρότερες δαπάνες στον τομέα της Υγείας. Η διείσδυση των εμφιαλωμένων νερών στα ελληνικά νοικοκυριά αγγίζει το 40% ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελούν την μοναδική επιλογή για τους καταναλωτές.

Ο κ. Κούτσας εκτιμά ότι η επιβολή ΕΦΚ θα οδηγούσε στη συρρίκνωση του κλάδου, απειλώντας τη βιωσιμότητά του με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ