e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Χρεοκοπία με ημερομηνία έναρξης από Chandler

«Πιθανότατα απέχουμε δύο χρόνια από την ελληνική χρεοκοπία» υποστηρίζει στο αμερικάνικο δίκτυο του CNBC, ο επικεφαλής ανάλυσης συναλλάγματος της Brown Brothers Harriman, Marc Chandler, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν είναι πολύ κακή εξέλιξη.

Νομίζετε ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταλήξει σε χρεοστάσιο αυτή τη στιγμή; Σκεφτείτε το ξανά, σημειώνει ο Chandler.


Σύμφωνα με τον αναλυτή, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα κάνουν τα πάντα για παρατείνουν αυτή την εξέλιξη. «Αυτό γίνεται για καλό λόγο. Γίνεται για να είναι πιο ισχυρές και καλύτερα προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν την ελληνική χρεοκοπία».


Προσθέτει παράλληλα, ότι αν η Ελλάδα χρεοκοπούσε σήμερα, θα είχε συνέπειες τύπου Lehman Brothers και οι τράπεζες δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση για μία τέτοια κρίση.

Ο Marc Chandler σημειώνει έναν ακόμη τεχνικό λόγο που οι ηγέτες καθυστερούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Τα οικονομικά της χώρας είναι τόσο προβληματικά αυτή τη στιγμή, που ακόμη και αν δεν είχε να εξυπηρετήσει το χρέος της, πάλι δεν θα είχε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Αυτό σημαίνει ότι αν η Ελλάδα χρεοκοπούσε σήμερα, δεν θα αρκούσε για να καταφέρει να εξυγιάνει τα οικονομικά της. Τέλος, ο Chandler τονίζει ότι θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα και θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της.
dealnews.gr