e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Eκλεβαν κάρτες ανάληψης, εξαπατώντας ηλικιωμένους

Δυο 35χρονοι Ρουμάνοι, που έκλεβαν κάρτες ανάληψης από ηλικιωμένους, υπέκλεπταν τους κωδικούς και στη συνέχεια άδειαζαν τους λογαριασμούς τους, συνελήφθησαν, μετά από καταδίωξη έξω από τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους.Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα δρούσε το τελευταίο πεντάμηνο με τον εξής τρόπο:


Ο ένας από τους δράστες απασχολούσε τους παθόντες την ώρα που έκαναν ανάληψη χρημάτων, δείχνοντάς τους πεσμένα χαρτονομίσματα στο έδαφος, και ο δεύτερος κατάφερνε να πάρει την κάρτα ανάληψης και να την αντικαθιστά με άλλη της ίδιας τράπεζας, με αποτέλεσμα οι παθόντες να μην αντιλαμβάνονται την κλοπή. Στη συνέχεια προέβαιναν οι ίδιοι σε αναλήψεις χρημάτων, αφού προηγουμένως είχαν υποκλέψει και τα PIN.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι συλληφθέντες πέταξαν στο έδαφος τρεις κάρτες ανάληψης, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.970 ευρώ και πέντε κάρτες ανάληψης.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά οκτώ κλοπές καρτών ανάληψης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 11.280 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική οργάνωση» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση».
nooz.gr