e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό οι απεργίες, λέει το πρακτορείο Bloomberg

Επηρεάζουν την καθημερινότητα των τουριστών


Για ενδεχόμενο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό από τις κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.Το δημοσίευμα αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει εκ νέου ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα, καθώς η πολιτική κρίση που ξεκίνησε στην Τυνησία και εξαπλώθηκε στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και τη Συρία, έχει βοηθήσει ώστε να επιστρέψουν ξανά οι τουρίστες στη χώρα.



Ωστόσο, σημειώνεται πως τα εργατικά σωματεία που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 3 εκατ. εργαζόμενους αντιδρούν με κινητοποιήσεις στις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις και μέτρα λιτότητας, επηρεάζοντας αισθητά την καθημερινότητα των τουριστών.

Όπως τονίζεται, οι διαμαρτυρίες συμπίπτουν με τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπανδρέου να περιορίσει τη φορολόγηση των τουριστικών επιχειρήσεων και να στηρίξει τον τουρισμό μέσω του Facebook, του Expedia Inc και του Twitter, αλλά και κρατώντας τουριστικά αξιοθέατα όπως η Ακρόπολη, ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ.

Το Bloomberg επικαλείται δήλωση του οικονομολόγου της Citigroup, Τζιάντα Τζιάνι σύμφωνα με τον οποίο όσο οι κοινωνικές εντάσεις παραμένουν η εμπιστοσύνη δεν θα ανακάμψει. «Ο τουρισμός μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από τις απεργίες», δήλωσε.
ta nea